Συνταγές
Και του χρόνου με υγεία! Χριστόψωμο – έθιμο των Χριστουγέννων στην Ελλάδα.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
480ΓΡ ΝΕΡΟ
850 ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
20 ΓΡ ΑΛΑΤΙ, 30ΓΡ ΜΑΓΙΑ, 30 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ 30 ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
3 ΜΕΓ ΚΟΚΟΥΣ ΜΑΣΤΙΧΑ Κ 50ΓΡ ΚΑΡΥΔΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΤΗΝ ΜΑΣΤΙΧΑ Κ ΤΑ ΑΛΕΘΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΟΝΗ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΜΑΓΙΑ Κ ΤΗΝ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
ΤΕΛΟΣ ΒΑΖΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ Κ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΠΛΘΩ ΤΗΝ ΖΥΜΗ Κ ΤΗΝ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ, ΑΦΗΝΩ ΛΙΓΟ ΖΥΜΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΣΤΑΡΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ Κ ΡΑΝΤΙΖΩ ΜΕ ΝΕΡΟ ΒΑΖΩ ΣΟΥΣΑΜΙ
ΨΗΝΩ ΣΤΟΥΣ 180 ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 35Λ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Η ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΗ.
Η Συνταγή είναι από Litsa Talaiporou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε Χριστουγεννιάτικα γλυκά μπαλάκια με ινδοκάρυδο
Υλικά συνταγής:
Τριμμένη ινδική καρύδα: 4 κούπες
Ζαχαρούχο γάλα: 1 κουτί (395 γρ. περίπου)
Ψιλοκομμένα κερασάκια γλασέ: 100 γρ. (1 συσκευασία)
Ξύσμα λεμονιού: από 1 λεμόνι
Οδηγίες:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε μια λαμαρίνα με λαδόχαρτο ψησίματος.
2. Σε μπολ όλα τα υλικά της συνταγής και τα ζυμώνετε καλά.
3. Πλένετε και στεγνώνετε τα χέρια σας. Με κουταλάκι παίρνετε από το μείγμα, ποσότητα, όσο 2 κουταλάκια περίπου και κάνετε ολοστρόγγυλα μπαλάκια. Τα βάζετε στην ετοιμασμένη λαμαρίνα. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Θα γίνουν 40 μπαλάκια συνολικά.
4. Ψήνετε σε θέση 1/3 από την κορυφή του φούρνου για 12 λεπτά, μόλις να αρχίσουν να ροδίζουν. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν. Αν θέλετε τα βάζετε σε θήκες για τρουφάκια και τα φυλάτε σε αεροστεγές κουτί.