Συνταγές
Χορτόπιτα με ωραία γέμιση τραγανό φύλλο και σίγουρα πεντανόστιμη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το φύλλο
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα περίπου χλιαρό νερό
1 σφηνάκι λάδι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
Λίγες σταγόνες ξύδι
Για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό λαπατα
1/2 κιλό σέσκουλα
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι καυκαλιθρες
1 ματσακι μυρώνια
5 πράσα
4-5 κρεμμυδάκια
1 κρεμμυδάκι ξερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
500 γρ φέτα
1/2 φλ τραχανά γλυκό
Αλάτι
Λαδι
Εκτελεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα μου καλά.
Τα ψιλοκόβουμε και τα στιβουμε με τά χέρια μου να μαραθούν και να βγάλουν την υγρασία τους.
Τα στραγγίζουμε
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά και τη φέτα.
Ετοιμάζουμε το φύλλο.
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη ζυμωματος και κάνουμε μια λακουβα. Προσθέτουμε το νερό το αλάτι το λάδι και το ξύδι και ζυμωνουμε μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε 5 μπαλιτσες.
Ανοίγουμε δύο φύλλα( με νισεστε) και βάζουμε στη βάση του ταψιού αφού έχουμε λαδωσει πρώτα.
Απλώνουμε τη μισή γέμιση ανοιγουμε λεπτό φύλλο και καλύπτουμε τη γεμιση.
Απλώνουμε την υπόλοιπη και κλείνουμε με τα υπόλοιπα 2 φύλλα.
Λαδωνουμε καλά την επιφάνεια, ραντίζουμε με νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 210 βαθμούς αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.