Συνταγές
Χοντρομενούδελο Πελοποννήσου ! Άκρως καλοκαιρινό φαγητό που τρώγεται δροσερό !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Μαίρη Ηλιοπούλου – Χρυσές Συνταγές
Πόσοι από σας ξέρουν το χοντρομενούδελο;
Φαντάζομαι οι Πελοποννήσιοι το ξέρουν καλά. Στην Ηλεία, το έχουμε εθνικό μας φαγητό το καλοκαίρι. Ένα νόστιμο, άκρως καλοκαιρινό φαγητό που τρώγεται δροσερό και όχι ζεστό και γίνεται μόνο με φρέσκια ντομάτα, για να έχει γεύση και άρωμα καλοκαιρινό.
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε χοντρό φιδέ. Τον σπάμε με τα χέρια μας. 4-5 φωλίτσες είναι αρκετές να γίνει μια κατσαρόλα φαγητό.
Σε λίγο λάδι, σοτάρουμε ένα μέτριο κρεμμύδι πολτοποιημένο και λίγη πράσινη πιπεριά, για άρωμα. Ρίχνουμε την τριμμένη στον τρίφτη ντομάτα ( 6-7 ντομάτες μεγάλες)με λίγη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να αφυδατωθεί η ντομάτα. Ρίχνουμε μπόλικο καυτό νερό, ένα κύβο προαιρετικά,, αλάτι και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το φιδέ.
Βράζουμε το φαγητό για λίγο, πέντε λεπτά είναι αρκετά. Αφήνουμε να φουσκώσει και να πήξει το φαγητό μας ελαφρά.Αφού κρυώσει , σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φέτα.
Καλή μας όρεξη !!!
Η Συνταγή είναι της κ. Μαίρη Ηλιοπούλου – Χρυσές Συνταγές
Το Χοντρομενούδελο ή Χοντρομπίγουλη έχει τις ρίζες του στα Επτάνησα ενώ τιμάται ιδιαιτέρως σε όλη την Πελοπόννησο.