Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 65 λεπτά
Υλικά
Υλικά για 4-6 μερίδες
115 γρ. άσπρο ψωμί χωρίς κόρα
6 μεγάλα φύλλα φασκόμηλο
6 κλωναράκια θυμάρι
1 κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
50 γρ. βούτυρο
ξύσμα λεμονιού και χυμό 1 λεμονιού
αλάτι και φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
2 χοιρινά φιλέτα περίπου 350 γρ. το καθένα
8 φέτες μπέικον
30 ml (2 κουταλιές) φυτικό λάδι
450 γρ. μικρές πατάτες, κομμένες στα δύο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε 8 κομμάτια
6 δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι και κομμένα σε κομμάτια
10 ml (2 κουταλιές) μουστάρδα με κόκκους
5 ml (1 κουταλάκι) μέλι
Εκτέλεση
1. Κόψτε το ψωμί σε κομμάτια, βάλτε τα στο Εξάρτημα Επεξεργασίας Τροφίμων, με τοποθετημένο το μαχαίρι, προσθέστε το φασκόμηλο και το θυμάρι και δουλέψτε τα μέχρι να γίνουν ψίχουλα και να ψιλοκοπούν τα μυρωδικά.
2. Βάλτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε το κρεμμύδι στο Εξάρτημα Επεξεργασίας Τροφίμων και ψιλοκόψτε το.
3. Λειώστε 25 γρ. βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέστε το κρεμμύδι και τσιγαρίστε μέχρι να ξανθύνει.
4. Ρίξτε το στο μείγμα με το τριμμένο ψωμί, μαζί με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλατοπίπερο και το χτυπημένο αυγό.
5. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
6. Χωρίστε τα χοιρινά φιλέτα σε δύο μακρόστενα κομμάτια, χωρίς να τα κόψετε τελείως.
7. Αλείψτε με τη γέμιση το ένα φιλέτο και βάλτε το άλλο φιλέτο από πάνω ώστε να καλύψει τη γέμιση.
8. Τεντώστε το μπέικον με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού και τυλίξτε το γύρω από το χοιρινό.
9. Δέστε το ανά διαστήματα 2,5 εκ. με σπάγκο.
10. Ζεστάνετε το λάδι και το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα ταψί, στο φούρνο, προσθέστε το χοιρινό και αλείψτε το με το ζουμί.
11. Ψήστε το για 20 λεπτά, έπειτα προσθέστε τις πατάτες και αλείψτε το και πάλι.
12. Ψήστε το για 10 λεπτά και ύστερα προσθέστε το κρεμμύδι. Ψήστε για 30 λεπτά, και ύστερα προσθέστε τα δαμάσκηνα για τα 5 τελευταία λεπτά. Ανακατέψτε τη μουστάρδα και το μέλι και ραντίστε το κρέας όταν θα προσθέσετε τα δαμάσκηνα.
Σερβίρετε το κρέας σε χοντρές φέτες με τις ψητές πατάτες, τα κρεμμύδια και τα δαμάσκηνα.