Συνταγές
Υπέροχα ντολμαδάκια σαρμαδάκια καλοφτιαγμένα και λαχταριστά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για 100 φυλλα :
1 κουπα μέτρια λάδι, 2 φλυτζανια περιπου ρυζι Καρολίνα+ λίγο νυχακι,2 μεγάλα κρεμμυδια ξερα τριμμενα,1, 1/2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδακια, 1 ματσάκι δυόσμο,1 μαιδανο,1 μαλαθρο όλα ψιλοκομμενα, 2 λεμόνια, αλάτι, πιπερι
Πλένουμε και ζεματάμε τα φυλλα( 10 καθε φορά )για 1-2 δευτερόλεπτα να αλλάξουν χρώμα
Ψιλοκοβουμε όλα τα μυρωδικά, τριβω τα κρεμμυδια, καθαρίζουμε και πλενουμε το ρυζι
Βαζουμε στο τηγάνι το λάδι και μαραίνω τα κρεμμυδια και τα κρεμμυδακια με λίγο αλατι
Βαζουμε το ρυζι λίγο ζεστό νερό και αφου φουσκώσει ελαφρά βαζουμε τα μυρωδικά αλατοπίπερο, και όταν το σβήσουμε βάζουμε τον χυμό από 1 λεμονι
Αφηνουμε για 5 λεπτά και μετά τυλιγω τα σαρμαδάκια
Στην κατσαρόλα βάζουμε μια σειρά ξυλάκια από κλήμα και επάνω μερικα φυλλα και αραδειαζουμε τα σαρμαδάκια
Βάζουμε αλατι, λάδι, τον χυμό 1 λεμονιού και ζεστό νερό να σκεπαστουν , ένα πιατο και βραζουμε σε μέτρια φωτιά για περιπου 30-40 λεπτα!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις χοιρινό σνίτσελ γεμιστό με τυρί
Πολύ νόστιμα σνίτσελ με γέμιση τυριού, ζουμερά και τραγανά. Με όποια γαρνιτούρα και να τα σερβίρουμε, είναι πάντα ευπρόσδεκτα στο τραπέζι.
Υλικά
(για 2 άτομα)
2 μεγάλα και λεπτά χοιρινά σνίτσελ
4 φέτες τυρί μαλακό
1/2 κ.σ. τριμμένη ρίγανη
2 αυγά
4 κ.σ. γάλα
αλεύρι
φρυγανιά
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε τα σνίτσελ και τα πασπαλίζουμε με ρίγανη.
2. Αλευρώνουμε καλά τα σνίτσελ και από τις δύο μεριές, τα βουτάμε στη συνέχεια στο χτυπημένο αυγό και μετά στη φρυγανιά. Απλώνουμε στη μια μεριά του κάθε σνίτσελ τις 2 φέτες τυριού και το διπλώνουμε στα δύο, έτσι ώστε οι φέτες του τυριού να κλειστούν όπως στο σάντουιτς. Τα βάζουμε για 1 ώρα περίπου στο ψυγείο.
3. Τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές τα σνίτσελ σε μέτρια φωτιά, ώστε να ψηθούν και εσωτερικά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.