1000 γρ. χοιρινό κομμένο σε μικρές μερίδες
700 γρ. πράσα μόνο το άσπρο
700 γρ. σέλινο (μαζί με ρίζα)
1 κρεμμύδι
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κρέας από όλες τις πλευρές. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί.
Προσθέτετε ζεστό νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει το κρέας. Εν τω μεταξύ κόβετε σε ροδέλες το πράσο και σε μέτρια κομμάτια το σέλινο. Ψιλοκόβετε τη σελινόριζα.
Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα προσθέτετε αλατοπίπερο και αφήνετε να σιγοβράσουν μέχρι να είναι έτοιμο το φαγητό. Αν χρειαστεί προσθέτετε νερό.
Σβήνετε τη φωτιά και ετοιμάζετε το αυγολέμονο. Χτυπάτε τα αυγά καλά και προσθέτετε λίγο – λίγο το λεμόνι. Στη συνέχεια ρίχνετε σταδιακά ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα χτυπώντας συνέχεια μέχρι να ανέβει αρκετά η θερμοκρασία του.
Το ρίχνετε στην κατσαρόλα και την ανακινείτε δυνατά να πάει παντού. Σερβίρετε ζεστό.