Συνταγές
ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΔΥΌΣΜΟΥ ΛΕΜΟΝΑΤΑ. … το απόλυτα καλοκαιρινό φαγητό!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη 1κιλο κιμά αναμικτο(μισό κιλό μοσχάρι και μισό κιλό αρνί) προσθέτουμε 3 φέτες ψωμί + 1κρεμυδι ψιλοκομμένο + 1 αυγό… δυόσμο… αλάτι… πιπέρι.. Λίγο λάδι.. Ζυμώνουμε. Και αφήνουμε μισή ώρα…
Πλάθουμε ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ τα αλευρωνουμε και τα τηγανίζουμε. Προσθέτουμε νερό μέχρι να τα σκεπάσει σχεδόν και βράζουμε μέχρι να πήξει λίγο το ζουμακι.
Σε μια κατσαρολιτσα βάζουμε 1 αυγό το χυμό από ενάμιση λεμόνια και μια κουτ. γλ. Κορν φλάουρ. Χτυπάμε καλά με το σύρμα προσθέτουμε το ζουμί από τα ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ και το βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Το ρίχνουμε πάνω στα ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ και σερβίρουμε
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Χοιρινό παναρισμένο γεμιστό με γκούντα γαλοπούλα βραστή και πατάτες βραστές – Πανεύκολο και πολύ νόστιμο!
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Maraki – “Μαγειρεύουμε με την Λίτσα.”.
ΥΛΙΚΑ
2 κομμάτι χοιρινό για σνίτσελ( Υλικά για 2 κομμάτια)
4 φέτες γκούντα
4 φέτες γαλοπούλα βραστή
Πανάρισμα
2 Αυγά
Αλεύρι
Φρυγανιά
Πατάτες (ανάλογα πόσοι θα φάτε)
Λίγο κάρυ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώνουμε. το κάθε κομμάτι κρέας και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετουμε τις δύο φέτες γκούντα και γαλοπούλα και τυλίγουμε σε ρολακι. Το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Το πανάρουμε στο αλεύρι ( Ρίχνουμε μέσα λίγο κάρυ αν σας αρέσει εσάς)
Χτυπάμε δύο αυγά και μετά το αλεύρι βάζω τα ρολάκια και τελειώνοντας στην φρυγανιά
Ζεσταίνουμε λάδι και χαμηλώνουμε μεριά προς σιγανή την φωτιά και τα αφήνουμε 10 περίπου’ να ψηθεί και στο εσωτερικό. Αν θέλουμε το βάζουμε και στον φούρνο
Βράζουμε τις πατάτες της αφήνω να κρυώσουν λίγο. Ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα με λίγο αλάτι πιπέρι κάρυ και κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες
Τις γυρίζουμε από κάθε πλευρά να κάνουν λίγη κρούστα.
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Maraki – “Μαγειρεύουμε με την Λίτσα.”.