Κρεας
Χοιρινό λάδοριγανη με πουρέ πατάτας – Ωραιότατο λαχταριστό φαγητό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ενάμιση κιλό χοιρινό μπούτι ,λίγο λάδι , 1 ποτ.κρασι ,1 κ.σ μείγμα μπαχαρικών για κρέας , 1 σκελίδα σκόρδο,αλάτι πιπέρι και λίγο χυμό λεμονιού για τον πουρέ 2 κιλά πατάτες ,1 ποτήρι γάλα ,2 κ.σ βούτυρο και λίγο τυρί τριμμένο και αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε το κρέας ρίχνουμε τα μπαχαρικά το αλάτι,το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί και ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφθεί
κλείνουμε στην χύτρα ταχύτητας για 35′ σε μέτρια φωτιά ανοίγουμε και αφήνουμε να πιει τη σάλτσα και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού για τον πουρέ βράζουμε τις πατάτες σουρώνουμε τις λιώνουμε
ρίχνουμε το βούτυρο,το αλάτι,και το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς καλά και τέλος λίγο τυράκι
Η Συνταγή είναι από Ioanna Koulouri – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς!
Χοιρινό με σάλτσα πορτοκαλιού
ΥΛΙΚΑ
800γρ χοιρινό κομμένο μπουκιές
1 κούπα μανιτάρια χοντροκομμένα
3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες μέτρια καρέ
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1/2 κούπα φασολάκια πράσινα στρογγυλά
200ml φυσικό χυμό πορτοκάλι
ελαιόλαδο για τσιγάρισμα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σκόνη σκόρδο λίγο
Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε το κρέας και τα λαχανικά, τα προσθέτουμε σε μία μεγάλη ρηχή κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι μαζί με ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και ανακατεύουμε.
Αφού θωρακίσουμε καλά το κρέας προσθέτουμε τον χυμό και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Σερβίρουμε με αρωματικό ρύζι ή πατάτες. Καλή όρεξη!!
* Μπορεί να γίνει και με φιλέτο κοτόπουλου
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://oreksinaxeis.blogspot.gr