Συνταγές
Καλό είναι να έχει και λίγο λίπος το κρέας – χοιρινή τηγανιά με ρυζάκι στο φούρνο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1,5 kg κρέας χοιρινό κομμένο σε κομματάκια αφού το πλύνω πολύ καλά το βάζω σε μία κατσαρόλα με λίγο νεράκι
το αφήνουμε να πάρει μία βράση και μετά το ξεπλένουμε πολύ καλά βάζουμε νεράκι μέχρι να σκεπαστεί το κρέας ρίχνω ελαιόλαδο μισό ξερό κρεμμύδι ένα κομμάτι πιπεριά αλάτι πιπέρι ρίγανη λίγο κουρκουμά
το αφήνουμε να τελειώσει όλο το νεράκι να μείνει με το λαδάκι του και το αφήνουμε να ξεροψηθεί
Για το ρυζάκι σε ένα ταψάκι του φούρνου βάζουμε τρεις κούπες νερό χυμό λεμονιού ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι και μισό κύβο κότας
το βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά σε ένα μπολ έχω ξεπλύνει πολύ καλά μία κούπα ρύζι για πιλάφι μόλις περάσουν τα δέκα λεπτά ρίχνω το ρυζάκι μου μέσα στο νερό στο φούρνο
ανακατεύουμε και το αφήνω να έρθει ίσα-ίσα
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για χοιρινό με πράσα…Σκέτη Απόλαυση! .
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας μπούτι
1 κιλό πράσα
2 κρεμμύδια
1 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο μαϊντανό
μισό ποτήρι νερού ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση
1.Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα. Τα ζεματάμε σε βραστό νερό για πέντε λεπτά και στραγγίζουμε.
2.σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και νερό τόσο όσο να σκεπάζει το κρέας. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά περίπου 45 λεπτά .
3.Προσθέτουμε τα πράσα και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου μέχρι να βράσουν μαζί με το κρέας και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.
4.Για το αυγολέμονο χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το κτύπημα και στο τέλος το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε σιγά σιγά μισή κούπα ζωμό από το φαγητό . Ρίχνουμε το αυγολέμονο κουνώντας δυνατά την κατσαρόλα.
Για το τέλος λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή Απόλαυση!!!