Συνταγές
Υπέροχο και παραδοσιακό χοιρινό πρασοσέλινο λεμονάτο – μπουκιά και συχώριο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό ψαχνό
1 κιλό πράσα
2 ρίζες σέλερυ
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι κουρκουμά
Χυμό λεμονιού κατά βούληση
2 κοφτά κουταλάκια κορν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωτάρουμε το κρέας με το ξερό κρεμμύδι και το ελαιόλαδο… Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε δυο τρεις φορές να μυρίσουν
Προσθέτουμε νερό ίσα με το κρέας και σιγοβράζουμε 30 λεπτά περίπου…. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα, και ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές να μαραθούν.
Τέλος ρίχνουμε το σέλερι, λίγο νεράκι αν χρειάζεται, και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί
Όταν είναι έτοιμο στύβουμε το χυμό ενός λεμονιού, λίγο νεράκι, και διαλύουμε 2 κοφτά κουταλάκια κορν φλάουρ.
Το ρίχνουμε στο φαγητό και αρχίζουμε να το κουνάμε πάνω στην εστία μέχρι να δέσει η σαλτσούλα.
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις χοιρινό με κυδώνια
Υλικά για 4 άτομα
1,2 κιλά χοιρινό κρέας σε κομμάτια,
2-3 κυδώνια,
1 κ.σ. μέλι,
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη,
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι,
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες,
1 κ.γ. ντοματοπελτέ,
700 ml νερό,
ελαιόλαδο,
2 στικ κανέλα,
1 πρέζα κόλιαντρο σε σκόνη,
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζετε ελαιόλαδο και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κρέας και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
2. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, χαμηλώνετε τη φωτιά και ψήνετε για επιπλέον 3΄-4΄ ανακατεύοντας συνεχώς.
3. Ρίχνετε 400 ml νερό, την κανέλα, το κόλιαντρο, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να σιγοψηθεί για περίπου μιάμιση ώρα.
4. Πλένετε τα κυδώνια, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε φέτες. Τα βάζετε στο σκεύος και προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το μέλι και το υπόλοιπο νερό. Ψήνετε για επιπλέον μιάμιση ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και να δέσει η σάλτσα και σερβίρετε.
Tip: Μπορείτε στα μυρωδικά να προσθέσετε και δεντρολίβανο.
elle