Το χοιρινό με δαμάσκηνα και σύκα είναι κατά κύριο λόγο μία υπέροχη συνταγή με χοιρινό που πολλοί από εμάς έχουν συνδέσει λανθασμένα, αποκλειστικά και μόνο με τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων. Παρόλα αυτά εγώ σου παρουσιάζω τη συνταγή παρακάτω καθώς αποτελεί την ιδανική πρόταση για ένα τραπέζι με φίλους ή την οικογένεια. Τα υλικά που καλείσαι να χρησιμοποιήσεις είναι απλά και οικονομικά ενώ επιδέχονται παραλλαγές καθώς μπορείς να αντικαταστίσεις εάν θέλεις τα δαμάσκηνα με βερίκοκα και τα σύκα με κάστανα. Ανεξαρτήτως περιστάσεως λοιπόν περιμένω να ακολουθήσεις την πρόταση μου και να μου στείλεις σχόλια και εντυπώσεις μέσα από το χώρο που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.
Υλικά
- 1 μεγάλο κομμάτι κρέας χοιρινό κομμένο σε δύο μέρη
- δαμάσκηνα, σύκα, βερίκοκα (αποξηράμενα φρούτα της αρεσκείας σας)
- 1/2 κιλό πατάτες
- χυμός 1 λεμονιού
- χυμός 1 πορτοκαλιού
- 2 κουταλιές σούπας μέλι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- δεντρολίβανο
- αλατοπίπερο
Διαδικασία
Βήμα 1
Αφού καθαρίσουμε το κρέας μας και το κόψουμε στη μέση το τοποθετούμε μαζί με τις πατάτες που προηγουμένως καθαρίσαμε και κόψαμε κυδωνάτες, σε μία γάστρα.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τα αποξηραμένα φρούτα μας κομμένα στη μέση διάσπαρτα στη γάστρα μας, και φτιάχνουμε το dressing μας.
Βήμα 3
Συγκεκριμένα αναμειγνύουμε στο multi το χυμό πορτοκαλιού με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο ώσπου να γίνει ένα παχύρευστο μείγμα.
Βήμα 4
Περιχύνω με το μείγμα αυτό το φαγητό μου, προσθέτω και το δεντρολίβανο για επιπλέον άρωμα, κλείνω τη γάστρα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 3 ώρες.