Συνταγές
Θαυμάσιο φαγητό – φτιάξτε χειροποίητο ρολό χοιρινό από μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκαλο με μπέικον τυρι και πιπεριές φλωρίνης
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
4 μπριζόλες λαιμου λεπτές χωρίς κόκαλο
5-6 φέτες μπέικον
5-6 φέτες τυρί γκουντα
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λωρίδες
Αλάτι πιπέρι πάπρικα
Λάδι
Πατάτες
Θρουμπι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε μια μια τις μπριζόλες τις βάζουμε σε μεμβράνη και τις χτυπάμε με το ειδικό σφυρακι του κρέατος να πλατυνει και να γίνει όσο γίνεται πιο λεπτή.Μετα παίρνω μια λαδόκολλα βάζουμε τις μπριζόλες την μια δίπλα στην άλλη απλώνουμε επάνω το μπέικον το τυρί και της πιπεριές.
Με την βοήθεια της λαδοκολας τυλίγω σε ρολό και κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδες .
Το αλατοπιπερωνουμε βάζουμε πάπρικα και λίγο λάδι και το βάζουμε στην γάστρα έβαλα δίπλα γύρω γύρω πατατούλες αλάτι λίγο θρουμπι λάδι και νερό μέχρι την μέση της γαστρας κλείνω το καπακι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μιάμιση ώρα περίπου προς το τέλος άνοιξουμε το καπακι να πάρει χρώμα
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις χοιρινό με δαμάσκηνα για το εορταστικό τραπέζι
Υλικά
1/3 κούπας βούτυρο
1,5 κιλό κομμάτια χοιρινό
1/2 κούπας κρασί κόκκινο
1,5 κούπας ζωμός βοδινού
1/2 κουταλάκι θυμάρι και δεντρολίβανο
1/2 κιλό ξερά χωρίς κουκούτσι δαμάσκηνα
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βάλτε το βούτυρο σε κατσαρόλα και σοτάρετε τα κομμάτια του φιλέτου.
2. Ρίξτε το κρασί και βράστε δυνατά για ένα περίπου λεπτό. Προσθέστε το ζωμό, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι, σκεπάστε και σιγοβράστε το φιλέτο 10-15 λεπτά.
3. Βγάλτε το σε ένα μπολ και ρίξτε μέσα στο ζουμί τα δαμάσκηνα. Σκεπάστε και σιγοβράστε τα, ώσπου να φουσκώσουν και να μείνουν με πηχτή σάλτσα.
4. Ξαναβάλτε μέσα τα κομμάτια του φιλέτου κι ανακατέψτε ελαφρά, σε μέτρια φωτιά.
5. Μπορείτε να συνοδέψτε το φαγητό με πουρέ πατάτας, με πατάτες στο φούρνο ή ακόμα και με ρύζι.