Συνταγές
Μούρλια φαγητό – κριθαράκι με μοσχαράκι στη γάστρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έβρασα το κρέας μου στη σόμπα μέχρι να μαλακώσει.
Σε κατσαρόλα τσιγάρισα ελαφρώς ένα μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σάλτσα ντομάτας, φρέσκια ντομάτα, πιπέρι κόκκινο, λίγη ρίγανη, μαύρο πιπέρι, δύο κούπες κριθαράκι μέτριο, αυτή τη φορά έβαλα και το κρέας μέσα, πρόσθεσα και το ανάλογο καυτό νερό .
Γύρισα προσεκτικά στη γάστρα και άφησα να ψηθεί το φαγητό μου στο φούρνο σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Χοιρινό Γιουβέτσι με κριθαράκι στο πήλινο.
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε – Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!
ΥΛΙΚΑ
500 γραμμάρια χοιρινό σε κομματάκια
250 γραμμάρια κριθαράκι
300 γραμμάρια τριμμένη ντομάτα
125 ml. ελαιόλαδο
125 ml. λευκό κρασί
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1,5 ποτήρι νερό
αλάτι
μαυροπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί, ρίχνουμε τα κομμάτια κρέατος και τα αχνίζουμε 5 λεπτά! Τοποθετούμε μαζί με το λάδι στα πήλινα τα κρεατάκια μας, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός το κριθαράκι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το καθένα και τα τοποθετούμε στον φούρνο για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στην συνέχεια τα ανοίγουμε, προσθέτουμε το κριθαράκι στο καθένα, ανακατεύουμε εάν χρειαστεί λίγο νερό, προσθέτουμε και τοποθετούμε ξανά στον φούρνο. Ψήνουμε να ροδοκοκκινίσει το κρέας και να πιεί τα υγρά του το κριθαράκι!
Σερβίρουμε με φέτα.
Η συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε – Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!!