Συνταγές
Χοιρινός γύρος στο τηγάνι!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
-1000-1300gr χοιρινό κρέας λαιμό ή πανσέτα
κομμένο σε φέτες πάχους 0,5cm
για την μαρινάδα
-1κτγ αλάτι
-1κτγ πιπέρι
-1κτγ πάπρικα γλυκιά
-1/4κτγ κουρκουμά
-1κτσ ρίγανη
-20ml χυμό λεμονιού (2κτσ)
-30ml ελαιόλαδο (3κτσ)
-50ml λευκό κρασί
-3-4κτσ μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το πρώτο βήμα θα είναι η παρασκευή της μαρινάδας. Σε ένα μπώλ θα ρίξουμε το λεμόνι, το ελαιόλαδο, το κρασί, αλάτι, πιπέρι, κόκκινο πιπέρι, κουρκουμά και εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο μπούκοβο. Η ποσότητα του κουρκουμά θα είναι μικρότερη σε σχέση με τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Θα συνεχίσουμε προσθέτοντας στο μπώλ τη ρίγανη και περίπου 3 έως 4 κτσ. μουστάρδα. Αυτά τα υλικά στο μπωλ θα τα χτυπήσουμε καλά με τον αναδευτήρα.
Στη συνέχεια, θα ρίξουμε αυτό το μίγμα της μαρινάδας που φτιάξαμε στο μπωλ με το κρέας και θα ανακατέψουμε καλά με δύο πηρούνια ώστε η μαρινάδα να απλωθεί καλά σε όλα τα κομμάτια του κρέατος.
Κλείνουμε το μπωλ με το κρέας με μεμβράνη, και το βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί καλά. Θα ήταν καλό να το αφήσετε στο ψυγείο για περίπου 3 έως 4 ώρες, αλλά σε καμία περίπτωση όχι λιγότερο από 1 ώρα.
Αφού περάσει ο χρόνος αυτός, βάζουμε ένα κατά προτίμηση αντικολλητικό τηγάνι στην κουζίνα να ζεσταθεί και κατόπιν αδειάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα του. Θα ανακατέψουμε για λίγο και εάν το τηγάνι έχει καπάκι, το βάζουμε, αφήνοντας το φαγητό να βράσει. Η φωτιά θα πρέπει να είναι μέτρια προς δυνατή.
Μετά από λίγο ελέγχουμε το φαγητό και όταν θα δούμε ότι τα υγρά έχουν μειωθεί στο τηγάνι, θα το τσιγαρίσουμε για λίγο ανακατεύοντας και κλείνουμε πάλι το καπάκι. Οταν δεν θα υπάρχουν πλέον υγρά στο τηγάνι, το κρέας είναι έτοιμο με τη μαρινάδα του και μπορούμε να το σερβίρουμε.
Σε ένα πιάτο μεγάλο μπορείτε να βάλετε δύο πίτες ψημένες και πάνω από αυτές απλώνετε το κρέας.
Καλή σας απόλαυση!
Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor