Συνταγές
Το αγαπημένο χοιρινό στη γάστρα με πολύχρωμες πιπεριές – ένα φαγητό εύκολο, που το βάζεις στο φούρνο και το ξεχνάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαίρη Ηλιοπούλου – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
Κομμάτια χοιρινού, εγώ προτιμώ σπάλα, όχι σε πολύ μικρά κομμάτια ,ένα κιλό
Πιπεριές πολύχρωμες ,δίνουν απίστευτη γλύκα
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
3-4 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 πράσο σε κομμάτια
2 πατάτες κομμένες σε κομμάτια
1φλυτζανακι του καφέ λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη, θυμάρι κ ένα ξυλάκι δεντρολίβανο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε γάστρα, ρίχνουμε λάδι, την κλείνουμε κ ψήνουμε στους 180 για 2-2,5 ώρες μέχρι να μείνει με το λαδακι του γλασαρισμενο το φαγητό.
Λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο ρίχνουμε κυβάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρα ή ότι τυρί προτιμάτε
Απλά εύκολα κ πεντανόστιμα . Νερό καθόλου, όλα τα λαχανικά βγάζουν υγρά για να ψηθεί το φαγητό .
Η Συνταγή είναι από Μαίρη Ηλιοπούλου – “Χρυσές Συνταγές”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή ..
ΧΟΙΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΧΕΙΡΟΠΟΙΉΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΤΑ ΣΑΛΙΑ
Η Συνταγή είναι της κ. Fotini Bahatouri – ” Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΛΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε 2.500γρ χοιρινο λαιμό και το ανοίγουμε και το πατάμε με ένα βαρύ αντικειμενο, το λαδώνουμε και το αλατοπιπερώνουμε καλά ρίχνοντας και θυμάρι από δυο μεριές!
Κατόπιν το γεμίζουμε με ξερά δαμάσκηνα, κόκκινη πιπεριά, κόκκους πιπεριού και κύβους γραβιέρας!
Ύστερα το τυλιγούμε με σπάγκο και σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο!
Το βάζουμε σε ταψί ρίχνοντας λευκό κρασί και νερό για να έχει υγρασία!
Το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 220 βαθμούς κελσίου και κατόπιν για άλλα 90 λεπτά στους 180 βαθμούς κελσίου και είναι έτοιμο!
Το ζουμί που υπάρχει στο ταψί το δένουμε με κορν φλάουρ!
Το συνοδεύουμε με πουρε πατάτας με ελαιόλαδο, ρίγανη,μοσχοκάρυδο, σκόνη μουστάρδας και φέτα θρυμματισμένη!
Η Συνταγή είναι της κ. Fotini Bahatouri – ” Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.