Συνταγές
Χιονούλες και Μπισκοτάκια Κανέλας! Δύο γρήγορες συνταγές με αποτέλεσμα που θα σας ξετρελάνει, από τις Χρυσοχέρες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Χιονούλα
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σαβαγιάρ
2 φακελους κρέμα ζαχαροπλαστικής του ΓΙΩΤΗΣ
1 φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής( την πράσινη )
1 κουτί ζαχαρουχο γάλα
Ινδοκαρυδο για απο πάνω .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε στο πυρεξ ή σε ταψακι 30×40 τα σαβαγιαρ ελαφρώς περασμενα από λίγο γάλα.
Χτυπαμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες και απλωνουμε πάνω από τα σαβαγιαρ.
Την κρύα φυτική κρέμα και το ζαχαρουχο τα χτυπαμε κι αυτά μέχρι να αφρατεψουν και κατόπιν το απλωνουμε πάνω από την κρέμα.
Πασπαλιζουμε με ινδοκάρυδο.
Πολύ ελαφρύ και δροσερό σίγουρα θα σας αρέσει.
Υλικα
1 ποτηρι αραβοσιτελαιο!!
1ποτ φρεσκο χυμο πορτοκαλιου Η χυμο του εμποριου !!
1ποτ ζαχαρη!!
1κγ μαγειρικη σοδα
2κγ κανελα
1κγ γαριφαλο
.1κγ μπεικιν
Αλευρι φαρινα η για ολες τις χρησεις!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 5 λεπτά το λάδι με την ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό ενώ έχετε διαλύσει μέσα την μαγειρική σόδα, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι πάρει, περίπου 800-850 γρ.!!
Πλάθουμε μερική ποσότητα ζύμης με τον πλάστη, κόβουμε με κουπ-πατ, τα ρολαρουμε μέσα στο σουσάμι για να κολλήσει επάνω ή σε ζάχαρη και ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά. (αν τα θέλετε πολύ μαλάκα να ψήστε μόνο 15 λεπτά..!!)
Γίνονται πολύ τραγάνα και νόστιμα..!!