Συνταγές
Η δική μας βασιλόπιτα για φέτος – Από γεύση, κόλαση απλά!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Noppy Paraskeva – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
5 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
250 γρ βούτυρο
Χυμός και ξύσμα από τρία πορτοκάλια
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ψιλοκομμένο καρύδι -περιπου 3/4 της κούπας
Σταφίδες ξανθές -περιπου μισή κούπα
Ένα φακελάκι τρούφα, για την τσαχπινιά!
Στρογγυλό ταψακι, με λαδόκολλα και αλευροβουτυρωμενο, ψήσιμο στους 175′ για μια ώρα.
Γλάσο:
-κρυα βασιλόπιτα εντελως-
Ένα βαζακι βανίλια υποβρύχιο
1 ασπραδι χτυπημένο σε σφιχτή μαρέγκα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνω τη βανίλια σε μεγάλο μπρίκι στο καμινέτο σε πολύ χαμηλή φωτιά, έως ότου λιώσει και ρευστοποιηθει.
Προσθέτω τότε που η βανίλια θα καίει και τη μαρέγκα μεσα και χτυπάω για ένα λεπτό με το μίξερ.
Άσπρο, χιονάκι
Έγραψα επάνω με χωνάκι από λαδόκολλα, λίγη Μερέντα με μια κουταλιά σπορελαιο, λιωμένη στα μικροκύματα.
Η Συνταγή είναι από Noppy Paraskeva – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Χιονισμένη βασιλόπιτα
Υλικά
4 αυγά
1 ½ κούπα ζάχαρη
130 γρ. βούτυρο
Χυμός και ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 φλυτζανάκι καφέ λικέρ πορτοκάλι
½ κιλό αλεύρι που φουσκώνει
½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βουτυρώνοντας και αλευρώνοντας ένα ταψάκι 22 εκ. Στην συνέχεια, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε καλά.
Έπειτα ρίχνουμε το πορτοκάλι, το ξύσμα και το λικέρ και Χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ενώνουμε και ανακατεύουμε με το χέρι απαλά. Ρίχνουμε στο ταψάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
Μόλις κρυώσει ρίχνουμε μπόλικη ζάχαρη άχνη και διακοσμούμε.
Καλή επιτυχία!