Συνταγές
Χειροποίητο Λικέρ κεράσι – αξίζει τοv κόπο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Ένα κιλό κεράσια καλά πλυμένα με τα κουκούτσια
800 γραμμάρια ζάχαρη ή 500 γραμμάρια φρουκτόζη που βάζω εγώ επειδή αποφεύγω τη ζάχαρη
Μοσχοκάρφια ( γαρύφαλλα ξυλάκια)
Κανέλα σε ξυλάκια
Εκτέλεση
Τα έβαλα σε βάζα στρώση κεράσια φρουκτόζη και μπαχαρικά εναλλάξ.
Έκλεισα τα βάζα που είχα αποστειρώσει δέκα λεπτά στον φούρνο με τα καπάκια και θα τα αφήσω στον ήλιο μέχρι να λιώσει η φρουκτόζη ή η ζάχαρη εντελώς περίπου ενάμιση μήνα.
Μετά θα αφαιρέσω τα κεράσια και θα τα κρατήσω στο ψυγείο για διακόσμηση γλυκών η σε κοκτέιλ.
Θα προσθέσω ένα λίτρο κονιάκ θα το πάρω από τον ήλιο και θα το αφήσω ακόμα 15 μέρες σε σκοτεινό μέρος και θα το φιλτράρω με τουλπάνι πρώτα και μετά στο φίλτρο του καφέ μέχρι να γίνει διαυγές.
Η Συνταγή είναι από κ. Ελένη Γαρυφάλλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.