Συνταγές
Δοκιμάστε να φτιάξετε μαγιονέζα χωρίς αυγό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
125 γρ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
125 γρ. (έβαλα 75 γρ. σπορέλαιο
50γρ. ελαιόλαδο)
2 κσ μουστάρδα (35-40 γρ )
2 – 3 κσ φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κγ κοφτό αλάτι
1 κγ κοφτό ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε 1-2 λ μέχρι να πήξει το μείγμα!
Βάζουμε σε γυάλινο βάζο με καπάκι και διατηρούμε για αρκετές μέρες στο ψυγείο!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Margarita Kariwtou – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Χειροποίητη βελουδένια μαγιονέζα
Η Συνταγή είναι της κ. Στέλλα Βαμβουκάκη – “Μαγειρικές Απολαύσεις”
ΥΛΙΚΑ
1 αυγό +1 κρόκος,
130 ml ελαιόλαδο,
130 ml ηλιέλαιο,
1κγ μουστάρδα,
1κσ ξύδι,
χυμό από μισό λεμόνι μέτριο,
1 κγ αλάτι και
λίγο πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Βάζουμε τα αυγα με την μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι και τα χτυπάμε για 1λεπτο.
Ξεκινάμε μετά και ρίχνουμε πολύ αργά τα λάδια ενώ το μίξερ συνεχίζει το χτύπημα, συνεχίζουμε το χτύπημα 5 λεπτά και προσθέτουμε το λεμόνι αργά.
Χτυπάμε 1 λεπτό ακόμα και είναι έτοιμη.
Η Συνταγή είναι της κ. Στέλλα Βαμβουκάκη – “Μαγειρικές Απολαύσεις”