Συνταγές
Εύκολα κουλουράκια μελιού για όλους, για να γλείφετε τα δάχτυλά σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Panagiota Lilia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
750 γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις 1/2 φακελάκι μπέικον 1/2 κουτί.γλυκου σόδα 1 κ.γλυκου κανέλα 1/2 κ.γλυκου γαρίφαλο 1/2 ποτήρι νερού ηλιέλαιο η καλαμποκελαιο 1/2 ποτήρι νερού μέλι 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη 1/2 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι 1/2 ποτήρι κρασιού λικέρ η κονιάκ:
ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός το αλεύρι
τα χτυπάμε να διαλυθεί η ζάχαρη την σόδα την ρίχνουμε στον χυμό πορτοκαλιού
στο τέλος το αλεύρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου ζυγίζουμε 30-40 γραμμάρια ζυμαριού
κάνουμε ότι σχήμα θέλουμε
ψήνουμε στους180 βαθμούς για 15’λεπτα.
Η Συνταγή είναι από Panagiota Lilia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για χειροποίητα και φυσικά με αγνά υλικά κουλουράκια λαδιού, ο,τι πρέπει για την περίοδο νηστείας και όχι μόνο……
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Spiridoulla Boubouli -Γλυκες συνταγες”
Υλικά
1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 1/2 κούπα ζάχαρη
Χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 κοφτό κ.γ. κανέλα
1/3 κούπα brandy
1 πρέζα αλάτι
1 κιλό φαρινα (κοσκινισμένη)
100 γρ. σουσάμι (για τη διακόσμηση)
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε λεκανίτσα το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς με τον αυγογδάρτη.
Εν συνεχεία, προσθέτουμε το αλάτι, τον χυμό, το ξύσμα, την κανέλα και σταδιακά τη φαρινα πλάθοντας μέχρι η ζύμη μας να είναι λεία, εύπλαστη και να μην κολλάει στα τοιχώματα της λεκανίτσας και στα χέρια.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον ποσότητα φαρινας.
Σκεπάζουμε τη ζύμη μας με μεμβράνη και καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε να αναπαυθεί τουλάχιστον 1 ώρα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε σχήμα της αρεσκείας μας, τα ρολάρουμε στο σουσάμι, τα τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά και….. έτοιμα προς κατανάλωση
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Spiridoulla Boubouli -Γλυκες συνταγες”