Υλικά
200γρ.- 250γρ. χαλούμι
1 αυγό
1 λεμόνι (ο χυμός του)
⅓ κ.γ. πιπέρι κόκκινο καυτερό
½ φλιτζ. (περίπου) αλεύρι για το πανάρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το χαλούμι σε μπαστουνάκια και τα μουσκεύουμε μέσα σε κρύο νερό για μερικά δευτερόλεπτα. Τα στραγγίζουμε και τα αλευρώνουμε.
Σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το πιπέρι, και 1 κουταλιά της σούπας νερό. Τα χτυπάμε όλα μαζί.
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει, τινάζουμε τα αλευρωμένα κομμάτια του τυριού ελαφρώς, τα βουτάμε στο αυγό και τα βάζουμε στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε ζεστά, περιχύνοντας τα με το χυμό του λεμονιού και με 2 κουταλιές από το λάδι που τα τηγανίσαμε.