Συνταγές
Υπέροχη και λαχταριστή μακαρονάδα με σουπιές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΆ
650 γρ σουπιές καθαρισμένες
2 κρεμμύδια ξερά
1 κουταλιές τοματοπελτέ
1 ποτηράκι κρασιού κρασί (δεν είχα λευκό και έβαλα κόκκινο)
4-5 κόκκους μπαχαρι
2-3 γαρυφαλακια
1 μικρό κομματάκι από ξύλο κανέλας
Μερικά κλωναρακια μάραθο
Αλάτι πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6
Ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σωταρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το λάδι να μαραθεί, μαζί και τα μπαχαρικά να βγάλουν τα αρώματα τους.
Προσθέτουμε τον πελτε να ψηθεί για ένα λεπτό ανακατεύοντας.
Ρίχνουμε τις σουπιές πλυμένες, κομμένες, στραγγισμένες και ανακατεύουμε, όταν πιούν τα υγρά τους σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε νερό τον μάραθο ψιλοκομμένο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει περίπου 40 λεπτά.
Κανονίζουμε το νεράκι πόσο θα χρειαστεί και ρίχνουμε τα μακαρόνια, το αλάτι ,το πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν περίπου 10 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για xαλούμι με σκόρδο, τσίλι και κόλιανδρο
ΥΛΙΚΑ
3 κτσ ελαιόλαδο
2 κόκκινα τσίλι ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδου
250 γρ χαλούμι
1 χούφτα κόλιανδρο ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
1.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα ρηχό τηγάνι, βάλτε μέσα το τσίλι και σοτάρετε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο, μαγειρέψτε για 1 λεπτό και βγάλτε το τηγάνι από την φωτιά. Με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε το σκόρδο και το τσίλι σε ένα πιάτο και βάλτε το στην άκρη.
2.
Βάλτε το τηγάνι ξανά στη φωτιά να ζεσταθεί, προσθέστε το χαλούμι και τηγανίστε για 3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Προσθέστε τον κόλιανδρο και το μείγμα σκόρδου και τσίλι και βάλτε αλατοπίπερο. Ανακατέψτε, τηγανίστε για 2 λεπτά και σερβίρετε με φρέσκο ψωμί και ντοματοσαλάτα.
Μπες για περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://ilike.recipes