Συνταγές
ΧΑΛΒΑΣ με σιμιγδάλι ,αλλιώς… Υπέροχο και σίγουρα εξαιρετικής νοστιμιάς
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ευδοξια Γρηγοριαδου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
Συνηθως καβουρδιζουμε το σιμιγδαλι με το λαδι και ριχνουμε το σιροπι μεσα στο καβουρδισμενο σιμιγδαλι.
Εδω εχουμε αντιστροφη τεχνικη και πολυ λιγοτερη ζαχαρη οχι το γνωστο 1-2-3-4.
ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 κουπες σιμιγδαλι χονδρο ,τις ριχνουμε μεσα σε κατσαρολα πλατια (τη λενε και πλακερο)
και το καβουρδιζουμε μοναχο του! χωρις λαδι
Λιγο πριν φθασει στο επιθυμητο χρυσαφι χρωμα
Ριχνουμε και μια χουφτα κουκουναρι (οποιος θελει)
Συνεχιζουμε με καρυδια και αμυγδαλα,σταφιδα μαυρη και ξανθη
και φερνουμε μια βολτα το μιγμα (ποσοτητα κατα βουληση..ρίχνουμε περιπου μια κουπα αναμικτη σταφιδα και μια κουπα αναμικτα ξηροκαρπια) και κατεβαζουμε απο την εστια..
Προσθετουμε 1/2 κουπα ελαιολαδο και φερνουμε μια γυρα το σιμιγδαλι να το ποτισει
και φερνουμε μια βολτα το μιγμα (ποσοτητα κατα βουληση..ρίχνουμε περιπου μια κουπα αναμικτη σταφιδα και μια κουπα αναμικτα ξηροκαρπια)
Στο μεταξυ εχουμε ετοιμο το σιροπι ,που βάζουμε να βρασει ΜΟΝΟ 3 λεπτα
4 κουπες νερο
1/2 κουπα καστανη ζαχαρη και 4 μεγαλες κουταλιες μελι
(θα εβαζα και το προτεινω ζαχαρη καρυδας -δεν ειχα)
λιγες φλουδες λεμονιου,
1/2 κ.γλ γαρυφαλλο
1κ.γλ κανελα
Αυτο λοιπον το σιροπακι ,το ριχνουμε στο μιγμα σιμιγδαλιου,κουταλιες -κουταλιες
και ανακατευουμε απαλα..
Καλυπτουμε με μια πετσετα την κατσαρολα,βαζουμε καπακι και αφηνουμε να ρουφηξει ολο το σιροπι..
υγ
Η κουπα ειναι η μοναδα μετρησης για ολα τα υλικα μας
Η Εκτέλεση είναι από κ. Ευδοξια Γρηγοριαδου – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.