Συνταγές
Ο γνωστός χαλβάς Φαρσάλων που συναντάμε στα πανηγύρια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
8 κ.σ. ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.
Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.
Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.
Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει
Η Συνταγή είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!!
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για χαλβά.. σκέτη ζωγραφιά
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”.
Υλικα
2 ποτηρια σιμιγδαλη
2 ποτηρια ζαχαρη
1/2 λαδι ηλιαιλεο
8 ποτηρια νερο
Κανελα 2 ξυλακια
Ροδοσταγμα
Εκτέλεση
Κανουμε πρωτα το σιροπι
Βαζουμε σε κατσαρολα το νερο την ζαχαρη και την κανελα και τελος το ροδοσταγμα αφηνουμε να βρασει
Σε αλλη κατσαρολα βαζουμε το λαδι με το σιμιγδαλι ανακατευουμε να παρουμε ενα χρυσαφι χρωμα
Ριχνουμε μετα το σιροπι σιγα σιγα και ανακατευουμε παντα και οταν πηξει το βαζουμε σε φορμα
Η Συνταγή είναι από κ. Ευδοξία Νεοφύτου Γεωργίου – “Συνταγές της μαμας(αλμυρες,γλυκιες,παραδοσιακες)”.