Ο χαλβάς σιμιγδαλένιος ταψιού με ψιλό σιμιγδάλι είναι η δική μου πρόταση που είναι μια από τις κλασικές συνταγές με χαλβά που θα συναντήσεις όμως ιδιαίτερα νόστιμη. Η βάση της είναι το ψιλό σιμιγδάλι με το φρέσκο βούτυρο γάλακτος, η γέμιση της είναι το αμύγδαλο και η γεύση της ολοκληρώνεται με την προσθήκη της κανέλας.
Τα υλικά δένουν αρμονικά μεταξύ τους και η γεύση είναι ακριβώς αυτή που περιμένεις.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι
- 1 φλιτζάνι βούτυρο αγνό γάλακτος
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
- 7 φλιτζάνια νερό
- λίγο αλάτι
- κανέλα
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη και όταν πάρουν βράση, τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, λίγο – λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια, να μη σβωλιάσει.
Βήμα 4
Ξαναβάζουμε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί όλο το υγρό.
Βήμα 5
Ρίχνουμε τότε τα αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα και την κανέλα και ανακατεύουμε.
Βήμα 6
Γυρίζουμε το χαλβά σε βουτυρωμένο ταψί, τον στρώνουμε, αφήνουμε να μισοκρυώσει, τον κόβουμε σε κομμάτια μπακλαβωτά και σε κάθε κομμάτι μπήγουμε από μισό αμύγδαλο.
Βήμα 7
Τον βάζουμε σε μέτριο φούρνο, για 10-12 λεπτά, και όταν, τον βγάλουμε, τον πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο http://nostimada.gr !