Συνταγές
Χαλβάς σιμιγδαλένιος – Ταπεινός μεν γευστικότατος δε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Despina Plaka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Κλασικό αγαπημένο γλυκό που το ετοιμάζεις τσακ μπαμ.
Υλικά:
1 φλ.ελαιόλαδο
1 φλ.σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. σιμιγδάλι χονδρό
2 1/2 φλ.ζάχαρη
4 φλ.νερό
1 φλούδα λεμονιού
1 φλούδα πορτοκαλιού
1 ξυλάκι κανέλλας
1/2 φλ.σταφύδα μαύρη
1/2 φλ.καρύδια χονδροκομμένα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το σιρόπι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη ,το ξυλάκι κανέλλας και τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού.Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και βράζουμε περίπου 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη. Στη συνέχεια σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με προσοχή για να μην καεί. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και αρχίζουμε το καβούρντισμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ροδίσει,περίπου 6-8 λεπτά ή περισσότερα ή λιγότερα λεπτά ανάλογα το χρώμα που επιθυμούμε να πάρει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες ανακατεύοντας πάντα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με πολύ προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι( αφού πρώτα αφαιρέσουμε τις φλούδες και το ξυλάκι κανέλλας )στο καβουρντισμένο σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Όσο ο χαλβάς είναι ακόμα ζεστός τον αδειάζουμε σε φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με κανέλλα και τριμμένα καρύδια.
Η Συνταγή είναι από κ. Despina Plaka – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.