Συνταγές
Χαλβάς σοκολάτα σίγουρα είναι καλύτερος από του μπακάλη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Popi Nerantzi Chelioudaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
900γρ ταχίνι
Για το σιρόπι
450γρ ζάχαρη, 90γρ γλυκόζη
150 γρ νερό
1/2 κτλ γλ σιρόπι βανίλια
1/2 χυμό λεμόνι
Μια κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιάχνουμε το σιρόπι και μόλις φτάσει 110 βαθμούς αποσύρουμε και χτυπαμε με μίξερ μέχρι να γίνει ένας άσπρος πολτός.
Ρίχνουμε το σιρόπι σταδιακά στο ταχίνι ανακατεύοντας συνέχεια. Στο τέλος ρίχνουμε καιτην κουβερτούρα.
Μόλις σφίξει το μείγμα το τοποθετούμε σε φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στα 900γρ.ταχινι που βάλατε ο χαλβάς ζυγίζει 1450gr
Η Συνταγή είναι από Popi Nerantzi Chelioudaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο με σταφίδες σουλτανίνα και μέλι
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Το καλύτερο κέρασμα με το καφεδάκι σας.
Το σίγουρο είναι ότι θα γίνει υπέροχος, πεντανόστιμος και μυρωδάτος..
Υλικά
Σιρόπι:
3 φλυτζάνια τσαγιού νερό
1 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 φλυτζάνι τσαγιού μέλι
1,5 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
Ξύσμα πορτοκαλιού
Τα βράζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά
Για το χαλβά:
2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι (έβαλα το ένα χοντρό και το άλλο ψιλό)
3/4 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι….
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι…
Ανακατεύοντάς συνεχώς μέχρι να ξανθίνει…
Ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι με προσοχή και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει…
Αν θέλουμε προσθέτουμε σταφίδες αμύγδαλα και ότι άλλο θέλουμε..
Η Συνταγή είναι από κ. Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.