Συνταγές
Υπέροχος, αγαπημένος χαλβάς σιμιγδαλένιος! Η δική μας η πρόταση..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ντάπια Αριστέα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μια κούπα του τσαγιού ελαιόλαδο
Μια κούπα του καφέ μεγάλη ζάχαρη
Δύο κούπες του καφέ μεγάλες νερό
Μια κούπα του καφέ μεγάλη σιμιγδάλι ψιλό
Κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ριξουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και το σιμιγδάλι να αρχίσει να παίρνει χρώμα
βαζουμε το νερό και τη ζάχαρη να βράσει για το σιρόπι
ριξουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι και ανακάτεψα μέχρι που έγινε μια ώρα ζύμη. Στη φόρμα του κέικ μέχρι να κρυώσει και ξεφορμαρουμε . Ρίχνουμε κανέλα από πάνω και έτοιμο.
Το φτιαξουμε πριν λίγο για δωράκι αύριο που μας έχουν τραπέζι.
Η Συνταγή είναι από Ντάπια Αριστέα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με άρωμα πορτοκάλι σταφίδες και καβουρδισμενο αμύγδαλο
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
3/4 φλ. λάδι ελαφρύ
1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
2 1/2 φλ. ζάχαρη
4 φλ. νερό
ξύσμα από 1 μικρό το πορτοκαλι
1 κ.σ κόφτη κανέλα
1/2 φλ αμύγδαλο καβουρδισμενο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. σταφίδες ξανθές
Εκτελεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι μου σε ένα κατσαρολάκι .
Βράζουμε για 2 λεπτά.
Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και προσθέτουμε το σιμιγδάλι να καβουρδιστει και να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι μου και γυρίζουμε με ξύλινη κουτάλα το χαλβά μέχρι να απορροφηθεί όλο το σιρόπι.
Ωστόσο προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού , την κανέλα , τη σταφίδα και το αμύγδαλο.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι ο χαλβάς να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Γυρίζουμε το γλυκό σε φόρμα και πατάμε καλά με την κουτάλα να στρώσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμαρουμε.
Πασπαλιζουμε με λίγο αμύγδαλο καβουρδισμενο ακόμα και λίγο ξύσμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Tzela Antonopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.