Συνταγές
Χαλβάς με πορτοκάλι και σοκολάτα υγείας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειαζόμαστε ένα ποτήρι λάδι μισό ελαιόλαδο μισό ηλιέλαιο 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό για το σιρόπι 4 ποτήρια νερό 3 ποτήρια ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλας φλούδες από ένα πορτοκάλι και το χυμό από το πορτοκάλι για την επικάλυψη σοκολάτα υγείας
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ρίχνουμε το σιμιγδάλι το ανακατεύουμε μέχρι να πάρει ένα χρώμα πιο σκουρο την ίδια στιγμή έχουμε βάλει το σιρόπι να βράζει και όταν πάρει το επιθυμητό χρώμα που θέλουμε το σιμιγδάλι
Ρίχνουμε σιγά-σιγά με την κουτάλα το σιρόπι προσέχουμε γιατί πετάγεται ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μέχρι να μπει όλο το σιρόπι και όταν αρχίζει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας
Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος τον αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά σκεπάζοντας το με μία πετσέτα τοποθετούμε σε φόρμες ή φορμάκια η με το κουτάλι τα αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί ξεφορμάρουμε λιώνουμε τη σοκολάτα και περιχύνουμε από πάνω
Η Συνταγή είναι από κ. Ioanna Panagiotopoulou – “Συνταγες μαγειρικης ζαχαροπλαστικης”.