Συνταγές
Φωλίτσες !
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υλικά για 40 κομμάτια
20 φύλλα (του μπακλαβά)
Μισό κιλό αποφλοιωμένο αμύγδαλο
Μισό κιλό γλυκό του κουταλιού κεράσι χωρίς το σιρόπι
1 πακέτο βιταμ
3 ασπράδια
3 κ.σ. άχνη
5 βανιλιες
1 κιλό ζάχαρη για το σιρόπι
Εκτέλεση
Κόβουμε τα αμύγδαλα στο μουλτι, οχι πολύ μικρά. Τα βάζουμε σε ενα μπολ μαζί με δύο βανιλιες, την άχνη και τα ασπράδια αφού τα χτυπήσουμε μαρέγκα και ανακατεύουμε. Λιώνουμε το βιταμ. Κόβουμε τα φύλλα στη μέση παράλληλα προς τη μικρή τους πλευρά και με ενα πινέλο αλείφουμε λίγο βιταμ.
Τα σουρώνουμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία και μετά τα τυλιγουμε σαν μικρή φωλιά. Για να κρατηθούν κλειστές και να μην διαλυθούν,στο τελείωμα βάζουμε λιγο βιταμ. Αφού γεμίσουμε το ταψί με αδειες φωλιτσες,αφήνοντας κενό ανάμεσα τους για να ψηθούν, βάζουμε περίπου ενάμιση κουταλάκι του γλυκού από το μίγμα αμυγδάλου.
Αφού τις γεμίσουμε,βάζουμε στην καθεμια από ενα κ.γ. λιωμένο βιταμ και ενα κερασάκι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 30-40′ στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Ετοιμαζουμε το σιρόπι βραζοντας τη ζάχαρη με 4 ποτήρια νερό και 3 βανιλιες. Όταν βγουν οι φωλιτσες με μια μεγάλη κουτάλα τις περιχύνουμε μια μια με το σιρόπι. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΑΥΤΑ.
Καλή επιτυχία!