Συνταγές
Φτερούγες κοτόπουλου με κρεμμύδια ξερά (στιφάδο) – Οι φτερούγες, είναι πολύ νόστιμο μέρος, του κοτόπουλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΎΛΙΚΑ
1 κ.φτερούγες λίγο αλατισμένες και πιπερωμένες
1 φλ.του καφέ λάδι
6-7 κρεμμύδια μεγάλα χοντροκομμένα
2-3 ντομάτες χοντροκομμένες
1 κύβο κοτόπουλου
2-3 κόκκους μπαχάρι
1φ.δάφνη
1φλ.του καφέ άσπρο κρασί
Λίγη κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια γάστρα ή ταψί σκεπασμένο βάζουμε τα κρεμμύδια , τον κύβο,δάφνη,μπαχάρι,κανέλλα,,ντομάτα.
Ανακατεύουμε.
Από πανω στρώνουμε τιςφτερούγες .
Περιχύνουμε με το κρασί και το λάδι.
Δεν προσθέτουμε νερό.
Κουνάμε κυκλικά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε και ψήνουμε για μια ώρα στους 200.
Ανοίγουμε μετά το καπάκι,γυρνάμε τις φτερούγες και αφήνουμε πάλι στον φούρνο , μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό και να μείνει με ωραία σάλτσα.
Η Συνταγή είναι από Ελπι Τσακλιδου-Μαχαιρα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για φωλίτσες με φύλλο κρούστας
Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή / Cooking without a recipe”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 φύλλα κρούστας, λπερίπου 1 1/2φλ σιρόπι από τα μελομακάρονα
Χρησιμοποίουμε περίπου 50γρ λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα τα άλειφουμε καλά, τα τύλιγουμε με ένα τσοπστικ που είχα, τα σούρωνουμε, τα κόβουμε στη μέση και με κάθε ένα φύλλο κάνουμε 2 φωλίτσες
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο αέρα (αλλά μάλλον ήθελαν αντιστάσεις γιατι μου άρπαξαν γρήγορα) για 20΄ και το κρύο σιρόπι από το ψυγείο το ριχνουμε μόλις τις βγαλουμε
Μόλις κρύωσουν ριχνουμε σοκολάτα που ετοίμασαμε λιώνοντας 100γρ κουβερτούρα με 60γρ κρέμα γάλακτος σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (3) και μόλις ενοποιήθηκαν ρίχνουμε και 1 κγ βούτυρο και βάζουμε σε κάθε φωλιά από 1κσ
Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “Μαγειρική Χωρίς Συνταγή / Cooking without a recipe”.