Συνταγές
Κουλούρια Θεσσαλονίκης – Το κολατσιό των σχολικών μου χρόνων
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
200 ml χλιαρο νερο
1/2 φακ.ξερη μαγια
2 κ.σ.ελαιολαδο
1 κ.γ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
Αλευρι γ.ο.χ.περιπου 450 με 500 γρ.
Ζαχαρονερο +σουσαμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμαζουμε την ζυμη μας διαλυωντας στο νερο την μαγια προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τελευταιο το αλευρι.
Η ζυμη ειναι αφρατη και δεν κολλα στα χερια.Αφηνουμε να φουσκωσει.
Πλαθουμε σε μπαλακια τα αφηνουμε σκεπασμενα με μεβρανη για 10 λεπτα.Πλαθουμε σε κορδωνια και τα κανουμε κυκλο.
Τα βουταμε στο ζαχαρονερο και μετα στο σουσαμι.Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμους στις αντιστασεις.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Προτείνουμε να φτιάξουμε το πιο νόστιμο τοστ με αυγό και δεν θέλουμε να τελειώσει
Υλικά
2 φέτες ψωμί
2 κ. γ. βούτυρο
1 αυγό
1 φέτα κίτρινο τυρί
Αλάτι και πιπέρι
Κρεμμυδάκια σε φέτες
Τριμμένο μπέικον
Εκτέλεση
Βάζουμε τις φέτες ψωμού σε μια τοστιέρα ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τις ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1/2 κουταλάκι του γλυκού νερό και αλατοπιπερώνουμε.
Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αυγό. Το απλώνουμε σε όλο το τηγάνι και το μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει ομελέτα. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το τυρί και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει.
Βάζουμε το αυγό στο ψωμί και στη συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και τα κρεμμυδάκια και απολαμβάνουμε.