Γλυκα
Φοβερό σαραγλί όλο άρωμα και γεύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Moza Shagla – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ένα πακέτο φύλλο κρούστας
Βούτυρο λιωμένο ( γάλακτος)
Καρυδόψιχα 2 Φ τσαγιού
Λίγο φρυγανιά. 2 κουταλιές
Κανέλα 1/2 κουταλιά
Γαρίφαλο 1/2 κουταλιά
Για σιρόπι:
3/4 τού κιλού ζάχαρη
500 ml νερό
1/2 λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
Βράζουμε περίπου 5 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρωνουμε ένα φύλλο, βάζουμε τό δεύτερο από πάνω, βουτυρωνουμε, πασπαλιζουμε με τό μίγμα καρυδόψιχας, κανέλα, φρυγανιά, γαρίφαλο
Τυλίγουμε σε ρολό το φύλλο. ( Με την βοήθεια τού πλαστη) Το πιέζουμε από τής δύο άκρες, τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε βουτυρωσει
Ψήνουμε για 20 λεπτά
Σιροπιαζουμε.. Το ένα από τα δύο να είναι κρύο..η τό γλυκό η τό σιρόπι.. οπωσδήποτε
Η Συνταγή είναι από Moza Shagla – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξετε και εσείς αυτό το υπέροχο γλυκό κουταλιού που είναι άκρως καλοκαιρινό
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”
ΥΛΙΚΆ
1 κιλό βύσσινα
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια η αρμπαρόριζα
1 λεμόνι το χυμό του
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε τα κοτσανακια και τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού να δέσει για περίπου 10 λεπτά, σβήνουμε το μάτι τής κουζίνας και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει ελαφρώς.
Έπειτα προσθέτουμε τα βύσσινα και τη βανίλια η αρμπαρόριζα δίνοντας μια βράσει περίπου 20 λεπτών να έρθει να δέσει καλά το σιρόπι (δοκιμάζοντας το σε ένα πιατάκι) αφαιρούμε τον αφρό από επάνω και με το που θα τελειώσει το γλυκό (αφού έχει δέσει καλά) το τοποθετούμε στα βάζα, σφραγίζοντας καλά και τα αναποδογυριζουμε μέχρι να κρυωσουν..
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Συνταγές της Κυριακής”