Συνταγές
Απίθανα και αγαπημένα μουστοκούλουρα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
1μιση ποτηρι ελαιολαδο
2 ποτηρια ζαχαρη
2 ποτηρια μουστο
3κ.γ.κανελα
1κ.γ.γαρυφαλλο
1μιση κ.γ.σοδα
2κ.γ.αμμωνια
1 φλυτζανακι του καφε κονιακ(εγω εβαλα λιγη ρακή)
Αλευρι γ.ο.χ.(περιπου 2 κιλα)οσο παρει
Εκτέλεση
Πρωτα τα υγρα με την ζαχαρη,την σοδα την ανακατευουμε με τον μουστο και την ριχνουμε.Μετα την κανελα,γαρυφαλλο,αμμωνια και τελος το αλευρι.
Η ζυμη πρεπει να ειναι μαλακη,την αφησα και 10 λεπτα να ξεκουραστει
Στη μιση ζυμη εβαλα και λιγες σταφιδες και εβαλα και λιγο σουσαμι,ετσι για την τσαχπινια
Το ποτηρι ειναι 250γρ.
Εψησα στους 190 αεροθερμο
*βεβαιως και μπορουμε και με λιγοτερη ζαχαρη να τα φτιαξουμε,παλι νοστιμα θα ειναι.
** τα ηθελα μαλακα και αφρατα γιαυτο μολις τα εψησα τα εκλεισα μεσα σε ταπερ…οταν τα θελω πιο τραγανα,τα αφηνω να κρυωσουν και μετα σκεπαζω
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μην χάσετε την επόμενη συνταγή για ..
Μαγειρεύουμε χωρίς κανόνες και περιορισμούς! Φτιάξτε τα πιο αφράτα και σπιτικά μυρωδάτα Μουστοκούλουρα !!
Υλικά:
1ποτηρι μούστο
1ποτηρι λάδι
1/2ποτηρι ζάχαρη(ο μούστος είναι γλυκός)
1κουταλακι κανέλα
1/2κουταλακι γαρίφαλο
1κουταλακι μπέικιν
1κουταλακι σόδα φαγητού
1πορτοκαλι(το χυμό μόνο)
1κιλο αλεύρι μπλε
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην αρχή τα χτυπάμε λίγο στο μίξερ για να λιώσει ή ζάχαρη και στο τέλος με τα χέρια μας μέχρι ή ζύμη να ναι μαλακιά.
Φτιάχνετε ότι σχέδιο εσείς επιθυμείτε και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να κοκκινίσουν!!!!
Το σπίτι μυρίζει απλά τέλεια!
Καλή επιτυχία!
Μαρια Τσιπα
ΠΗΓΗ