Συνταγές
Ένας μουσακάς αλλιώς που αντί για μπεσαμέλ, έχω βάλει πουρέ!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες τσακώνικες
1 κιλό κολοκυθάκια
1 κιλό πατατες
1 κιλό κιμας μοσχαρισιος
1 μεγάλο κρεμυδι
2-3 σκελίδες σκορδο!
1 1/2 φλυτζανα τσαγιού λάδι
Αλατοπίπερο
Για τον πουρέ
1 κιλό πατατες
1 μεγάλη κουταλια βούτυρο
1 κούπα γάλα!
Αλατοπίπερο μοσχοκάρυδο
Για την επικάλυψη τυρί τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο ταψί κόβουμε φέτες ψιλές τις πατατες, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες, τα ραντιζουμε με λάδι, και αλατοπιπερωνουμε
Τα ψήνουμε και ρίχνουμε από πάνω τον κιμά, που έχουμε φτιάξει όπως για τα μακαρόνια
Από πάνω βαζουμε τον πουρέ, που έχουμε φτιάξει με τις πατατες, το γάλα και το βούτυρο
Καλύπτουμε με τριμενο ρεγκατο την επιφανεια, και ψηνουμε στους 220 μεχρι να παρει ωραιο χρωμα
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για να φτιάξτε τέλεια κρέμα μπεσαμέλ, ιδανική για τις νηστίσιμες δημιουργίες σας
Υλικά
4 κ. σ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 κ. σ. φυτική μαργαρίνη
2 φλ. τσ. καυτό νερό
1 κύβος λαχανικών
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά τη φυτική μαργαρίνη και την αφήνουμε να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Διαλύουμε τον κύβο στο καυτό νερό και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα.
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι καταφέρουμε μια ομοιογενή σάλτσα. Χρειάζεται περίπου 5 λεπτά.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.