Συνταγές
Νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια στο φούρνο – ένα πιάτο αφιερωμένο στην Κυριακή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Λεμονής Σκοπελιτης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ ΧΟΙΡΙΝΟ,1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ, 1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ,1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, 1 ΑΥΓΟ ,3 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ ΣΤΥΜΜΕΝΟ ΚΑΛΑ, 4-5 Κ.Σ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΕΝΗ,
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΙΜΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΤΟ ΤΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΡΙΦΤΗ ΚΡΕΜΜΥΔΙ, ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΡΙΦΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΤΗ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΤΟ ΑΥΓΟ, ΤΟ ΜΟΥΛΙΑΣΜΕΝΟ ΣΕ ΝΕΡΟ ΨΩΜΙ ΤΟΥ ΤΟΣΤ ΣΤΥΜΜΕΝΟ ΚΑΛΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΗ ΩΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ, ΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1/2 ΠΕΡΙΠΟΥ ΩΡΑ ΝΑ ΑΡΩΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΦΙΞΕΙ Ο ΚΙΜΑΣ.
ΌΤΑΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΟ ΞΑΝΑΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜΕ ΛΑΔΩΜΕΝΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΛΑΤΙΑ ΡΟΛΛΑΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΚΡΟΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΕ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΑΨΙ.
ΤΑ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180Ο C ΓΙΑ 40’’ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ.
Η Συνταγή είναι από Λεμονής Σκοπελιτης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες τη νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε νόστιμα και υγιεινά μπιφτέκια μελιτζάνας
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “”Εναλλακτική δράση” – Μαγειρικη για αρχαριες νοικοκυρες”
Υλικά
2 φλιτζάνια μελιτζάνα ψημένη και πολτοποιημένη (περίπου 4 μέτριες μελιτζάνες)
1 φλιτζάνι πατάτα βρασμένη και πολτοποιημένη (3-4 μέτριες πατάτες)
150 γρ. βρώμη
100 γρ. κριθαρένιο παξιμάδι (μουσκεμένο και στυμμένο)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1-2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κ.σ ξύδι
αλάτι
πιπέρι
θυμάρι
ρίγανη
καγιέν
δυόσμο
μαϊντανό
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί, στους 200ο C για 30-35 λεπτά.
Εγώ τα έψησα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Επίσης μέσα στο μείγμα πρόσθεσα λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Είναι μια πολύ ωραία εναλλακτική συνταγή! Ιδιαίτερα για αυτούς που αγαπούν τη μελιτζάνα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “”Εναλλακτική δράση” – Μαγειρικη για αρχαριες νοικοκυρες”