Συνταγές
Μια νόστιμη πολίτικη ζύμη για αφράτα ατσμά
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Υλικά
1 κούπα χλιαρό γάλα
2 αυγά (απο το ένα θα κρατήσουμε τον κρόκο για την επιφάνεια)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 ποτήρια αλεύρι
σουσάμι η μαυροκούκι για την επιφάνεια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά, βάζουμε βάζουμε τα υγρά υλικά στο μπολ και τα ανακατεύουμε με ενα σύρμα κουζίνας. Προσθέτουμε τη μαγιά και το αλεύρι σταδιακά. Καλύπτουμε το μπόλ με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας για τουλάχιστον 1 ώρα.
Ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας μερικές ακόμη φορές και έπειτα την χωρίζουμε σε 16 ίσες μικρές μπάλες.
Ανοίγουμε κατά μήκος με τον πλάστη κάθε μπαλάκι και ακολουθούμε την συνταγή όπως στις φωτό. Σκεπάζουμε τη ζύμη που έχουμε πλάσει με ένα πανί και αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
Αλείφουμε τη ζύμη με τον κρόκο που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
(Δεν αλευρώνουμε όταν ανοίγουμε τη ζύμη.)
Η Συνταγή είναι από “Κουζινομαγειρέματα”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για να φτιάξτε μια πεντανόστιμη πίτσα της στιγμής με εύκολη ζύμη!
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. χλιαρό γάλα
1 κοφτή κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.γ. ξίδι
1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι
Για τη σάλτσα θα χρειαστείτε
1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
λίγο φρέσκο βασιλικό
Για τη γέμιση θα χρειαστείτε
ζαμπόν ή γαλοπούλα
γκούντα
μοτσαρέλα μπαστούνι
πιπεριά πράσινη
Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά για την εύκολη ζύμη για πίτσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνετε να ενωθούν σε μπάλα.
Λαδώνετε καλά το μεγάλο ταψί της κουζίνας. Με τα δάχτυλα απλώνετε τη ζύμη σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Απλώνετε τη σάλτσα, γαρνίρετε την πίτσα με φέτες ζαμπόν, φέτες η τρίμματα τυριού και τέλος με φέτες πιπεριάς.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30′ μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη.