Συνταγές
Καταπληκτικοί λουκουμάδες, χρυσαφένιοι , αφράτοι και λαχταριστοί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα χλιαρό νερο
1 κούπα χλιαρό γαλα
2 φακελάκια ξηρή μαγια ή 60 γρ.νωπη
1 κ.σ.ζαχαρη
4 κ.σ.λαδι
1 κ.γλ.αλατι
3&1/4 κούπας αλεύρι ΓΟΧ
μέλι και κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε μετα όλα τα υλικά (εκτός μέλι και κανέλα).
Χτυπάμε με ένα κουτάλι πολύ καλά, μέχρι να γίνει ένας λειος χυλός.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, μέχρι να κάνει φουσκάλες στην επιφάνεια.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, σε μπόλικο ηλιελαιο, σε κατσαρολάκι, βουτωντας το κουταλάκι σε ένα ποτηράκι με λάδι, για να κόβονται εύκολα οι κουταλιτσες.
Σερβίρουμε με μπόλικη κανέλα και μέλι
Η Συνταγή είναι από Sunday Lous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για να φτιάξετε ισπανικούς λουκουμάδες με σοκολάτα και πραλίνα!
Υλικά:
150ml γάλα
210ml νερό
150γρ βούτυρο
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250γρ αυγά
Μια πρέζα αλάτι
Μια πρέζα ζάχαρη
100γρ σοκολάτα μπίτερ
100γρ κρέμα γάλακτος 35%
Μέλι
Πραλίνα
Ηλιέλαιο για το τηγάνι
Ζάχαρη και κανέλα για τους λουκουμάδες
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα, το νερό, το βούτυρο και την ζάχαρη με το αλάτι.. Μόλις πάρουν βράση το κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά…
Το ξαναβάζουμε στο μάτι για ένα λεπτό ανακατεύοντας… Τέλος το τοποθετούμε στο μίξερ με το φτερό και ρίχνουμε σιγά σιγά τα αυγά…
Βάζουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής το μείγμα και πάνω από ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι που καίει ρίχνουμε τους λουκουμάδες μας..
Όταν είναι έτοιμοι πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα….
Πηγή: faysbook.gr