Συνταγές
Μια υπέροχη απαλή γέμιση για τσουρέκια, κρέμες, μους και όχι μόνο… κρέμα κάστανου σπιτική
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1.5 κιλά βρασμένα κάστανα
750γρ νερό
1050γρ ζάχαρη
Γαρίφαλα, κανέλα
50γρ λικέρ Disaronno
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σιροπι με τα μπαχαρικά περίπου 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το μισό σιροπι πάνω στα κάστανα και πολτοποιούμε με ράβδομπλεντερ.
Σιγά σιγά προσφέροντας το υπόλοιπο σιροπι. Βάζουμε στην φωτιά και βράζουμε συνέχεια ανακατεύοντας μέχρι να πήξει καλά και θα πάρει χρώμα.
Στο τέλος ρίχνουμε το λικέρ και σβήνουμε φωτιά.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ! Καλή επιτυχία αν δοκιμάσετε να την φτιαξετε!!
Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και θα μας Θυμηθείς
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει..
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξτε ζουμερά Παϊδάκια Με Χουρμάδες Και κάστανα.
- 4 Παϊδάκια
- 12 κάστανα
- 4-5 χουρμάδες
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
- Μια τσιμπιά αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σένα τηγάνι γκριλ ρίχνουμε το λαδάκι με το βούτυρο, τους χουρμάδες (χωρίς κουκούτσια) και τα κάστανα αφού τα βράσουμε τα ξεφλουδίζουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε τα παϊδάκια και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.
Ρίχνουμε το δενδρολίβανο το αλάτι το πιπέρι και αφού ψηθούν τα βγάζουμε από την φωτιά.
Βράζουμε το ζουμάκι που έχει μείνει μέχρι να πήξει και περιχύνουμε τα παϊδάκια.
Τέλος στολίζουμε το πιάτο με τα κάστανα και τους χουρμάδες.
Περισσότερα στο : mariaekmektsioglou