Συνταγές
Φτιάξτε εύκολη, οικονομική και φανταστική σοκολατίνα για τις λιγούρες!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Toula Christodoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
ΥΛΙΚΑ
400 γρ.ζαχαρη
200 γρ.βουτυρο
200 γρ.νερο
40 γρ.κονιακ
60 γρ.κακαο
5 αυγα.
240 γρ.αλευρι φαρίνα
3 κουτ.γλυκ.μπεικεν πάουντερ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι το βουτυρο να λιώσει και μετά τη ζάχαρη το νερό το κακάο το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας
Αφου ενωθούν όλα τα υλικά και λειώσει το βουτυρο τα βγάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε ένα ποτήρι από το μείγμα μας και το βάζουμε στην καταψυξη.
Στο υπόλοιπο μείγμα προσθέτουμε το μπεικεν πάουντερ ,το αλεύρι τα αυγά και κτυπαμε καλα να ενωθούν.
Βάζουμε το μείγμα μας σε τετράγωνο πυρέξ λαδωμένο και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 30-45 λεπτά αναλόγως του φούρνου μας
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από το φούρνο οσο είναι ζεστό ακόμα το περιχυνουμε με το ποτηρι του μείγματος που είχαμε κρατήσει στην κατάψυξη
Εγώ έχω βαλει λοιωμενη σοκολατα γαλακτος με λίγο σπορελαιο και το έβαλα από πάνω με σπαμενα φιστίκια Αϊγινης
Η Συνταγή είναι από κ. Toula Christodoulou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”