Συνταγές
Αγαπημένη τυρόπιτα, που την λες και κουρκουτόπιτα – μία γρήγορη λύση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Ρούλα Κοντού.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουν περίπου 1 κιλό σταρένιο αλεύρι με ενάμιση ποτήρι ελαιόλαδο το τρίβουν στην αρχή με τα χέρια τους ρίχνουν μπόλικο νερό κ την δε τα κ γίνεται μια πολύ μαλακή ζύμη. Εγώ την κάνουμε λίγο διαφορετικά.
Βάζουμε 1 κιλό σταρένιο 1 ποτήρι φαριναπ 2 φακελάκια μαγιά νερό χλιαρό όσο χρειαστεί να γίνει μια ζύμη σαν του ψωμιού. Αφήνουμε να φουσκώσει
Ρίχνουμε μετά 1 ποτήρι ελαιόλαδο κ τα τυριά φετα κ κεφαλοτύρι. Τη στρωνουμε στο ταψί χωρίζουμε σε κομμάτια – μέσα στη ζύμη
Ρίχνουμε πάλι λίγο ελαιόλαδο από πάνω ψήνω στους 190 για μισή ώρα περίπου να πάρει όμορφο χρώμα.
ψήνουμε αμέσως.
ανακατεύουμε ζυμωνοντας να ενσωματωθουν με το ζυμαρακι. Αέρα κατά προτίμηση!
Τώρα για το ταψι σε ένα στρογγυλό μεσαίο μέγεθος την φτιάχνουμε.
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” – Ρούλα Κοντού.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη!
Δες παρακάτω άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για να φτιάξτε αυτή την πανεύκολη τυρόπιτα και θα με θυμηθείτε!
Η Συνταγή είναι από κ. Elpida Aspioti – “της κουζίνας το τεφτέρι/ παραδοσιακές και άλλες συνταγές”.
Υλικά :
1 κιλό μανούρι,
3 αυγά για την γέμιση,
1 αυγό για αλειμμα,
2φλυτζανια γάλα φρέσκο,
1φλυτζανι αλεύρι,
λίγο αλάτι,
ξύσμα από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά) λάδι για τι αλειμμα
Εκτέλεση :
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το τυρί και το ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια λεία μάζα.
Χτυπάμε τ’αυγα ελαφρά και τα ρίχνουμε στο τυρί.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να έχει την πυκνότητα του κέικ.
Ρίχνουμε το αλάτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα ταψί και αδειάζουμε το μίγμα.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το ένα αυγό, μία κ.σ.λαδι και λίγο γάλα και αλείφουμε την τυρόπιτα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδοψηθει για 40’με 50’περιπου.
Η Συνταγή είναι από κ. Elpida Aspioti – “της κουζίνας το τεφτέρι/ παραδοσιακές και άλλες συνταγές”.