Συνταγές
Μούρλια τυροσκορδόψωμο με μοτσαρέλα και βασιλικό – μοσχομύρισε ο τόπος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 ποτήρι νερό χλιαρό
1 μάγια φακελάκι
1 κ.γ.ζαχαρη
1κ.γ.αλατι
2 κ.σ λάδι
2.5 φλ.περιπου αλέυρι γ.ο.χ
50 γρ τριμμένο τυρί Γκούντα
200 γρ μοτσαρελα
2-3 φιλαράκια βασιλικού
3 σκ σκόρδο
Λίγη σάλτσα ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το νερό με την μαγιά και την ζάχαρη ανακατέυω καλά να διαλυθεί καλά και αφήνουμε 10 λεπτά μα ενεργοποιηθεί η μαγιά. Μετά προσθέτουμε το λάδι το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Αλείφουμε με λάδι ένα ταψάκι 32 εκ και απλώνουμε το ζυμαράκι μου αλείφουμε με λίγη σάλτσα ντομάτας τον βασιλικό ψιλοκομμένο το σκόρδο που το έχουμε πολτοποιήσει την γκούντα και την μοτσαρέλα που την έχουμε κόψει σε κομμάτια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξετε το αγαπημένο μας σκορδόψωμο
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 μπαγκέτα πολυτελείας
2 κουταλιές γεμάτες καλό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες λίγο γάλα
Τυρί τσένταρ
λίγη ρίγανη.
Εκτέλεση
Κόψτε τις φέτες από το ψωμί και βουτήξτε λίγο μέσα στο γάλα.
Ανακατέψτε το βούτυρο με το λιωμένο σκόρδο με λίγο τυρί και με την ρίγανη.
Αλείψτε τις φέτες και ψήστε στους 180 μέχρι να ροδίσουν.
Αν θέλετε προσθέστε και λίγο έξτρα τυράκι από πάνω !!
Η Συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.