Συνταγές
Φτιάξε τώρα μαρμελάδα Φράουλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φαγητο Στο Σπίτι”
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο φράουλες
600 γρ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού άφησουμε ένα 24ωρο, στο ψυγείο, την κατσαρολα με τις φράουλες ….τις τοποθετουμε στην εστία και ξεκινάω απο χαμηλή φωτιά 5/9 , για να λιώσει σιγά σιγά η ζάχαρη, μολις λιώσει η ζάχαρη
Δυναμώνουμε σταδιακά την φωτιά…6/9 – 7/9 – 8/9 – 9/9…..πολυ βασικό ειναι να την ξαφρίζουμε για να μείνει καθαρή .
Με το θερμόμετρο φτάνουμε τους 100 βαθμους , προσθέτουμε τον χυμο απο μισό λεμόνι και αποσύρουμε απο την φωτιά. Αφήνουμε ένα 24ωρο την κατσαρολα εκτός ψυγείου .
Την άλλη μερα , ξανά τοποθετουμε την κατσαρολα στην εστία και δυναμώνουμε σιγά σιγά την φωτιά.
Μολις αρχίσει να κοχλάζει , τοποθετουμε το θερμόμετρο και ανακατεύω συνεχως με ξύλινη κουτάλα, παρακολουθουμε να φτάσει τους 105 βαθμους…..απο εδω και πέρα πιτσιλάει τρελα και προσοχή γιατι καίει….καλύτερα να φοράτε ένα γάντι φούρνου, όταν ανακατεύεται για να μην σας κάψουν οι πιτσιλιές .
Ταυτόχρονα εχουμε τοποθετήσει τα βάζα , τα οποία εχουμε πλύνει πολυ καλα , ανάποδα σε ένα ταψί με μια πετσέτα και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα και 100 για 30 λεπτά .
Μας παιρνει περίπου μια ωρα για να ειναι έτοιμη η μαρμελάδα , στο μισάωρο πρόσθεσουμε επιπλέον χυμο απο μισό λεμόνι και κανουμε και το γνωστό τσεκάρισμα με το πιατάκι στο ψυγείο …διπλοτσεκαρουμε
Μολις φτασουμε τους 105 βαθμους , απέσυρουμε την κατσαρολα απο την φωτιά και άρχισα να γεμίζουμε κατευθείαν τα βαζάκια , το οποία επειδή καίνε τα πιανουμε με γάντι .
Τα γεμίζουμε μεχρι επάνω, βιδώνουμε το καπακι και γυρίζουμε ανάποδα….τα αφήνουμε να κρυώσουν και ειναι έτοιμα!
• Τους 100 βαθμους τους φτάνει σε 15 λεπτά και μετα μου πήρε αλλά 45 λεπτά για να φτάσει τους 105.
• Όταν ξεκίνησουμε η κατσαρολα ηταν μεχρι επάνω και στο τέλος έμεινε η μισή.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Φαγητο Στο Σπίτι”