Συνταγές
Καρμπονάρα φούρνου – Ωραιότατο φαγητό!!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
2 πακέτα ταλιατέλες
2 κρέμες γάλακτος των 330 ml
Τυρί τριμμένο
2 αβγά
300 γρμ μπέικον
Μαϊντανός
Αλάτι-πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Μανιτάρια 1 κονσέρβα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά.
Σωτάρουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι μαζί με τα μανιτάρια για 2 λεπτά.
Στο multi χτυπάμε τα 2 αβγά με τον μαϊντανό, την 1 κρέμα γάλακτος, τυρί τριμμένο, λίγο πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Βάζουμε τις ταλιατέλες σε ένα πυρέξ, ρίχνουμε το μπέικον με τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα από το multi, την υπόλοιπη κρέμα, τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε πάλι.
Στο τέλος ρίχνουμε μπόλικο τυρί τριμμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20 λεπτά
Σερβίρω με φύλλα φρέσκου βασιλικού
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για να φτιάξε τις πιο λαχταριστές πατάτες φούρνου τυλιγμένες με μπέικον
Υλικά
• 10 μικρές πατάτες
• 10 φέτες μπέικον
• αλάτι, πιπέρι
• δάφνη, δεντρολίβανο
• 30 γραμμάρια βούτυρο
• 40 ml φυτικού ελαίου
• σκόρδο για γεύση
• 40 γρ. γιαουρτιού
• 40 γρ. ξινή κρέμα
• μυρωδικά
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις ξεπλένετε. Ρίξτε νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε. Προσθέστε δεντρολίβανο, δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, βάλτε τις πατάτες και βράστε περίπου 10 λεπτά.
Τυλίγετε τις πατάτες με μπέικον και τις δένετε με οδοντογλυφίδα. Τις τοποθετείτε σε ταψάκι και αλείφετε με βούτυρο και λάδι. Αλατοπιπερώνετε.
Καλύψτε τις πατάτες με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετείτε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς. Ψήστε για 20 λεπτά.
Σε ένα μπολ βάζετε το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, μυρωδικά , τη ξινή κρέμα , το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύετε.
Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και σερβίρετε στο τραπέζι μαζί με το μπολ με τη σάλτσα.