ΥΛΙΚΑ
- 230γρ. τυρί κρέμα
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό φρέσκου λεμονιού
Τι υλικά θα χρειαστείς για το κέικ:
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
- ξύσμα ενός λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
Τι υλικά θα χρειαστείς για το topping:
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο κομμένο σε κύβους
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Για να ξεκινήσεις βάλε τον φούρνο να προθερμαίνετε στους 180 και στρώσε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα 8×8 ταψί, ώστε να προεξέχει από τα πλαϊνά.
Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το αυγό, και το χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες το μείγμα σου και άφησε το μπολ στην άκρη. Έπειτα, σε ένα άλλο μπολ, χτύπα ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και άστο και αυτό στην άκρη για να συνεχίσεις.
Τώρα βάλε στο μίξερ το λάδι και τη ζάχαρη και πρόσθεσε το αυγό, ώστε να ανακατευτούν καλά. Σιγά σιγά πρόσθεσε το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε καλά σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει και αυτό λείο και κρεμώδες.
Σταδιακά τώρα πρόσθεσε το μείγμα του αλευριού και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ένα όλα τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα. Στην συνέχεια, άπλωσε το μείγμα καλά στο ταψί και άπλωσε προσεκτικά εξαπλωθεί το μείγμα από το τυρί κρέμα πάνω από την κορυφή του κέικ.
Για την επικάλυψη, ρίλε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ και χρησιμοποιώντας δύο πιρούνια ανακάτεψε το βούτυρο με το αλεύρι και τη ζάχαρη, μέχρι να έχουν την υφή που έχουν τα ψίχουλα. Τέλος, ρίξε το μείγμα πάνω από την στρώση με το τυρί κρέμα και βάλε το ταψί στον φούρνο για 40-45 λεπτά.