Συνταγές
Ωωωω τι πρόταση! Μια διαφορετική ομελέτα , πολύ νόστιμη και χαριτωμένη
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Ωραία ιδέα η ατομικές ομελέτες
Η συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
-3 φέτες ψωμί του τοστ (κομμένες σε κύβους)
-6 αυγά
-2 κτσ. στραγγιστό γιαούρτι ή λίγο γάλα
-4 φέτες γαλοπούλα, (κομμένες σε κύβους)
-4 φέτες gooda, (κομμένες σε κύβους)
-3 φέτες μπέικον, (ψιλοκομμένες)
-10 ντοματίνια, (κομμένα)
-10 ελιές, (κομμένες)
-1/2 πράσινη πιπεριά, (ψιλοκομμένη)
-αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε θήκες σιλικόνης τις λαδωνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε ψωμί τοστ. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι και λίγο αλάτι, πιπέρι.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε και το προσθέτουμε με ένα κουτάλι στις θήκες.
Προσθέτουμε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για 15′. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε 5′ και τα ξεφορμάρουμε.
Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ότι υλικό θέλετε. Είναι πεντανόστιμα.
Η συνταγή είναι από Μαρίνα- Αλέξης – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις γρήγορα κι εύκολα μία ομελέτα διαίτης με λαχανικά!
Συνταγή από το travelgirl.gr
ΥΛΙΚΑ
-1 πατάτα μεγάλη
-4 αυγά
-1 πιπεριά πράσινη
-μανιτάρια
-1 κρεμμύδι
-1 μικρό κολοκυθάκι
-λίγο τυρί κίτρινο τριμμένο
-αλάτι
-πιπέρι
Φωτο: Healthview
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες, τις βάζετε σε ένα πιάτο τη μία δίπλα στην άλλη και τις αφήνετε στο φούρνο μικροκυμάτων να ψηθούν για περίπου δέκα λεπτά. Θα τις πατήσετε να δείτε αν έγιναν.
Την ίδια διαδικασία ακολουθείτε και για το κολοκύθι.
Τα λαχανικά τα έχουμε σοτάρει με λίγο λάδι και τα έχουμε αφήσει σε ένα πιάτο. Μόλις ψηθούν οι πατάτες τις βάζουμε στο τηγάνι, από πάνω βάζουμε τα κολοκύθια και τέλος τα λαχανικά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ενώ έχουμε αναμμένο το μάτι βάζουμε μες στο τηγάνι δύο με τρεις κουταλιές λάδι και βάζουμε τα αυγά αφού φυσικά τα έχουμε χτυπήσει πρώτα.
Με το που ψηθεί η μία πλευρά με τη βοήθεια ενός πιάτου αναποδογυρίζουμε την ομελέτα και την αφήνουμε να ολοκληρώσει το ψήσιμο. Την πασπαλίζουμε με τυράκι και λιώνει ενώ είναι ζεστή.