Υλικά
10 αυγά
1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ τριμμένο
3 κ.γ. μουστάρδα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
8-10 φέτες μπέϊκον
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδελίτσες
2 μικρές ώριμες ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες οριζόντια
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό για πασπάλισμα
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C.
Σε μπολ, χτυπάτε καλά τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τη μουστάρδα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάτε λίγο ακόμα να ενσωματωθεί. Τέλος προσθέτετε το τυρί τσένταρ και ανακατεύετε.
Ζεσταίνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το μπέϊκον. Τα σοτάρετε για 5-6 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο πιάτο να μισοκρυώσει.
Λαδώνετε μια ταρτιέρα ή ένα ταψάκι διαστάσεων ταρτιέρας με 1 κ.σ. λάδι. Ρίχνετε το μείγμα κρεμμυδιών στο μπολ με το μείγμα χτυπημένων αυγών και τσένταρ, ανακατεύοντας ζωηρά να ομογενοποηθούν τα υλικά.
Ρίχνετε το μείγμα στη ταρτιέρα, προσθέτετε από πάνω τις φέτες της ντομάτας και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά μέχρι να ψηθεί και ροδοκοκκινίσει η φριτάτα / ομελέτα. Πασπαλίζετε με μαϊντανό κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.