Γλυκα
Φουσκωτό και αφράτο κέικ με σόδα (χωρίς μπέικιν και βούτυρο)
Υλικά: 1 κούπα γάλα εβαπορέ ελαφρύ (η δοσολογία κατόπιν αραίωσης) 2/3 κούπας ηλιέλαιο (ή άλλο ελαφρύ λάδι) 3 μεγάλα αυγά χωρισμένα 1 κούπα ζάχαρη 3 βανιλίτσες 2 κουτ.σ. χυμός λεμονιού 1 γεμ.κουτ.γλ.σόδα μαγειρική ξύσμα 1/2 λεμόνι 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Εκτέλεση: Χτυπάμε τα ασπράδια τω αυγών σε μαρέγκα και τα αφήνουμε στην […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από lixoudiesmarifanis
Υλικά:
1 κούπα γάλα εβαπορέ ελαφρύ (η δοσολογία κατόπιν αραίωσης)
2/3 κούπας ηλιέλαιο (ή άλλο ελαφρύ λάδι)
3 μεγάλα αυγά χωρισμένα
1 κούπα ζάχαρη
3 βανιλίτσες
2 κουτ.σ. χυμός λεμονιού
1 γεμ.κουτ.γλ.σόδα μαγειρική
ξύσμα 1/2 λεμόνι
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια τω αυγών σε μαρέγκα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα ξεχωριστό λεκανάκι χτυπάμε με το μίξερ το σπορέλαιο μαζί με τους κρόκους, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα και το γάλα.
Βάζουμε σε ένα μπολάκι το χυμό λεμονιού μαζί με τη σόδα ανακατεύοντας να γίνει αφρός και τον ανακατεύουμε κι αυτός στο μείγμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε ένα μείγμα που δεν θα είναι ούτε πολύ σφιχτό μα ούτε και πολύ υδαρές.
Τέλος με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε και τη μαρέγκα στο μείγμα πολύ προσεχτικά με ένα κουτάλι ίσα ίσα να απορροφηθεί.
Περνάμε με λίγο σπορέλαιο μια στρογγυλή φόρμα ή ταψί και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ βαθμούς των αντιστάσεων για 40′ λεπτά περίπου. Ελέγχουμε την εξέλιξη του ψησίματος μετά τη 1/2 ώρα απλώς ακολουθώντας τη μέθοδο με το μαχαίρι!!!
Μόλις το κέικ μας θα έχει ανέβει σε θα έχει αποκτήσει ομοιόμορφο χρυσαφί χρώμα, βγάζουμε απ’ το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ξεφορμάρουμε.
Εάν μας αρέσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή κανέλα!
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : lixoudiesmarifanis