Συνταγές
Καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού – βουτηγμένες στην απόλαυση
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Popi Trouli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
6 μικρά λεπτό φλούδα πορτοκαλάκια
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
500 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλας
Μερικές σταγόνες λεμονιού
200 γρ. κουβερτούρα για επικάλυψη
Εκτέλεση
Σαπουνίζουμε καλά τα πορτοκάλια, τα ξύνουμε ελαφρά με το μαχαίρι, τα βράζουμε ολόκληρα τρεις φορές από 3´ και πετάμε το νερό .
Όταν κρυώσουν τα κόβουμε σε φέτες.
Σε κατσαρολίτσα βάζουμε την ζάχαρη, τον χυμό και το νερό να βράσουν πέντε λεπτά, προσθέτουμε τις φέτες,,την βανίλια και την κανέλα και σιγοβράζουμε ώσπου το γλυκό να δέσει προσθέτοντας μερικές σταγόνες λεμόνι.
Αφήνουμε σε σχάρα τις φέτες να στραγγίσουν από το περιττό σιρόπι ,λιώνουμε την κουβερτούρα βουτάμε τις φέτες έως την μέση και αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Η Συνταγή είναι από Popi Trouli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για φοβερό νηστίσιμο Κέικ πορτοκάλι.
Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Varsam – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο
1,5 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του
1 κούπα τσαγιού ινδοκάρυδο
1 μπουκαλάκι γκαζόζα ή 1 κουτί Sprite
1,5 φακελάκι μπέικιν
3,5 κούπες τσαγιού αλεύρι γοχ.
1/2 κτγ. σόδα φαγητού
Εκτέλεση
Χτυπάω πολύ καλά στο μίξερ το καλαμποκέλαιο με την ζάχαρη, προσθέτω το ινδοκάρυδο και το ξύσμα, την γκαζόζα, και την σόδα την διαλύω μέσα στον χυμό.
Τελευταίο ρίχνω το αλεύρι μέσα στο οποίο έχω προσθέσει το μπέικιν, λαδώνω και αλευρώνω την φόρμα μου, και ψήνω σε μέτριο φούρνο προθερμασμένο 180 βαθμούς για 1 ώρα !!
Η Συνταγή είναι της κ. Dimitra Varsam – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.