Συνταγές
Φανταστικό γλυκό του κουταλιού – Καλοκέραστο γλυκό βερίκοκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
30 αγουρωπα βερίκοκα, ένα κιλό ζάχαρη, 4 ποτήρια νερό, χυμός μισού λεμονιού, βανίλια, δυο κουταλιες σκόνη ασβέστη, μια κουταλιά ξινό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε την φλούδα από τα βερίκοκα με το εργαλείο που καθαριζουμε τα καρότα
Σε λεκάνη βαζουμε τον ασβέστη, νερό και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί ο ασβέστης.
Βάζουμε μέσα τα βερίκοκα και τα αφήνουμε πέντε ώρες.
Τα ξεπλενουμε πολύ καλά, με πολλά νερά.
Παίρνουμε το εργαλείο που καθαρίζει τα κολοκυθάκια κρατάμε σφιχτά στο χέρι μας το βερίκοκο και σπρωχνουμε το κουκούτσι
Σε λεκάνη βαζουμε το ξινό με νερό και προσθέτουμε τα βερίκοκα. Αφήνουμε για μια ώρα. Τα ξεπλενουμε
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για επτά λεπτά,κλείνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τα βερίκοκα, τα σκεπαζουμε με ένα πιάτο και τα αφήνουμε ως την επόμενη μέρα
Την επόμενη τα βράζουμε για είκοσι λεπτά περίπου ρίχνουμε και γλυκόζη.. …μέχρι να δέσει το γλυκό
Η Συνταγή είναι από Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για φοβερό γλυκό του κουταλιού κολοκύθι με πορτοκαλί κολοκύθα
Η εκτέλεση είναι από κ. Σοφία Μανιάκα – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κολοκύθα
550γρ., ζάχαρη,
350γρ., μέλι
Δυο ξυλάκια κανέλα
Και αντι για αμύγδαλα εβαλα καρύδια
Λεμόνι 1 για το νερό που εβαλα την κολοκύθα
Και μισό για το βράσιμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε μακρόστενα κομματάκια την βάζουμε σε κρύο νερό εξω απ το ψυγείο
Τα αφήνουμε για ωρες, μετα βράζουμε τη ζαχαρη με το μελι και την κανέλα
Ξαφρίζουμε, ρίχνουμε μεσα την κολοκύθα και δίνουμε δυο τρεις βρασεις.
Τα αφήνουμε μια νύχτα και την επομένη έχει δέσει το γλυκό!
Η Συνταγή είναι από κ. Αγγελικής Καλλιγερου – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.